Dinamo veliki favorit, Rusi već prežalili Krasnodar: "Izgledaju žalosno, a to je jako teško nadoknaditi"

25.02.2021. 18:24:00

Modri su u prvoj utakmici u Krasnodaru slavili s 3:2 i tako napravili veliki korak prema osmini finala. Dinamo je veliki favorit za prolaz dalje na svim kladionicama. Koeficijent na William Hillu je 1,12. Dinamo je favorit i gledajući samo uzvratnu utakmicu. U William Hillu koeficijent na pobjedu Modrih iznosi 2,20.

Dinamo - Krasnodar 21:00

    Sve ide na ruku Modrih; od rezultata iz prve utakmice, koji im dopušta i minimalni poraz od 1:0 ili 2:1, pa do toga da je Krasnodar stigao znatno oslabljen u Zagreb. Najbolji igrač ruske momčadi, švedski napadač Marcus Berg nije došao u Zagreb i jasno je da se naći u postavi.

    Osim toga, veliki je hendikep za Ruse što im je i dalje izvan stroja prvi vratar Matvei Safonov, pa će opet braniti 35-godišnji Jevgeni Gorodov, koji se nije proslavio u prvoj utakmici.

    Ruski novinari najviše su strahovali od njegovih intervencija i prije prve utakmice, a sada su ti strahovi samo pojačani. Ruski mediji su najblaže rečeno sumnjičavi prema izgledima Krasnodara u Zagrebu. Pesimizam i kritike pljušte sa svih strana.

      

    Naime, Krasnodar je nakon poraza od Dinama izgubio na svojem terenu i ruskom Kupu od Sočija s 2:1.

    „Krasnodar izgleda žalosno. Nema rezultata, a ni igre“, stajalo je u naslov Sport-Expressa nakon utakmice sa Sočijem.

    „Možda se situacija popravi, ali dojam je da klub ide u krivom smjeru“, stajalo u zaključku teksta.

    Bivši vlasnik i predsjednik moskovskog Spartaka Andrej Červičenko smatra da Krasnodar ima jako male šanse za prolaz dalje.

    „Krasnodar je previše toga prosuo u prvoj utakmici, vratar i obrana previše su griješili. Jako je teško to nadoknaditi u uzvratu na gostujućem terenu, gotovo nemoguće, iako ne mislim da Dinamo ima neku prejaku obranu. Ne isključujem da će Krasnodar pobijediti, ali teško da će proći dalje jer mu treba dva razlike“, kazao je Červičenko.

      

    S druge strane, Zoran Mamić nema većih problema sa sastavljanjem momčadi. Dinamo se nakon krize u koju je upao na početku drugog dijela sezone vratio na pobjednički kolosijek; upisao je četiri uzastopne pobjede, od toga su posljednje dvije iznimno važne, protiv Osijeka u derbiju prvenstva i ove zadnje u Krasnodaru.

    Modri su se napumpali optimizmom, optimizam opet caruje u Maksimiru. Uz sve to, Modri dočekuju Krasnodar odmorni i orni za igru, derbi s Hajdukom je odgođen i tako su dobili šansu da se rekuperiraju i napune baterije.

    Jasno je da se ne smije podcijeniti Ruse, Krasnodar ima kvalitetu, kadar je okrenuti situaciju u svoju korist, ali Dinamo je po svim kriterijima veliki favorit. To je neosporna činjenica.

    • POČETNE POSTAVE:
    • Krasnodar: Agkatsev, Smolnikov, Martinovič, Kaio, Černov - Cabella, Gazinski, Vilena - Ionov, Claesson, Wanderson
    • Dinamo: Livaković - Ristovski, Theophile-Catherine, Lauritsen, Gvardiol - Jakić, Ademi, Majer - Ivanušec, Oršić, Petković

    Izvor: gol.hr/Foto: Afp

    Izvorni autor: Ivica Medo

    Autor:

    Važna obavijest:

    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

    Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.