DINAMO – VILLARREAL: Povijest ne opterećuje Dinamove mladiće, u retrovizoru su već ostavili važne europske momčadi

08.04.2021. 12:04:00

Dinamo ove sezone ruši europske rekorde, a nova prilika za pisanje povijesti je večerašnja utakmica protiv Villarreala u četvrtfinalu Europske lige. Od 21 sat na Maksimiru ćemo gledati sjajni europski Dinamo, nadamo se onaj koji je čudesno razbio Mourinhov Tottenham s 3:0 prošlog mjeseca.

Modri nisu imali najbolje zagrijavanje za Žutu podmornicu, no remi kod Šibenika ne mora nužno najavljivati loše stvari što nam je objasnio legendarni Dinamov nogometaš Edin Mujčin u velikom intervjuu za gol.hr.

Villarreal je u Zagreb stigao kao šesta momčad La Lige i to dovoljno govori o njegovoj snazi. S 3:0 su u gostima isprašili devetu Granadu u gostima prošlog vikenda i poslali poruku Modrima. Villarreal je u posljednjih pet utakmica upisao pet pobjeda, od čega dvije u osmini Europske lige protiv kijevskog Dinama te tri u prvenstvu protiv Eibara, Cádiza i Granade.

Najopasniji igrač španjolske momčadi, Gerard Moreno zabio je hat-trick za vikend.

''Prolazim kroz najbolje trenutke karijere. Sada dolazi važan dio sezone pa se nadam da ću nastaviti pomagati ekipi. Pred nama je utakmica Europske lige, nakon ukupno pet pobjeda zaredom želimo u njoj nastaviti pozitivni niz'', rekao je Moreno.

Emery oprezan

Poznato ime na klupi Žutih, Unai Emery nije trener koji će protivnika shvatiti olako. Za Dinamo priprema nešto posebno.

''Dinamo je eliminirao Tottenham, jednoga favorita za osvajanje ovog natjecanja, a eliminirao ga je zato što je velika momčad. Ima jako dobre igrače te je navikao pobjeđivati u svom prvenstvu ali i u velikim utakmicama u Europi. Morat ćemo se prilagoditi njima, njihovoj igri, vidjet ćemo što će ponuditi. Vidjeli smo kako su dosad igrali u Europskoj ligi, pogledali smo karakteristike njihovih igrača, kolektivne i individualne.''

Krznar će se prilagoditi Villarrealu

No i Damir Krznar sprema poseban Dinamo za uglednog gosta. Velik problem su mu ozljede glavnih napadača, Brune Petkovića i Marija Gavranovića.

''Očekujte Dinamo malo prilagođen stilu igre Villarreala. Moramo paziti na njihovog najboljeg igrača Morena koji se odlično spušta u međuprostor i stvara nemir svim momčadima na svijetu, pa tako i Barceloni, Realu i Atleticu. Nije to laka zadaća, ali imamo planove kako parirati.''

Dinamo u susret, baš kao i protiv Tottenhama, ne ulazi kao favorit. No više nema ulogu klasičnog autsajdera kao u prošlom kolu. Uostalom, prije deset godina Žuta podmornica je već pala na Maksimiru, tada su stigli sa šarenim sastavom i nastradali.

Utakmicu Dinamo – Villarreal pratite u tekstualnom prijenosu na gol.hr-u.

Mogući sastav Dinama:

Livaković - Ristovski, Theophile, Lauritsen, GVardiol - Jakić, Ademi - Franjić, Majer, Ivanušec - Oršić

Izvor: gol.hr/Foto: fah

Izvorni autor: gol.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.