Dinamov velikan objasnio zašto je ‘promijenio stranu‘, bivši izbornik o udarcu pred Sheratonom: ‘Katastrofa...‘

11.03.2023. 07:46:00

Pobjednici užarene Skupštine u petak su sastančili, a neki od skupštinara objašnjavali svoje glasove
 
  

Ivo Šušak, bivši šef Dinamove škole i čovjek na strani struje Zdravka Mamića, imao je neugodno iskustvo nakon Skupštine održane u četvrtak. Nakon što je naručio taksi, ispred hotela dočekale su ga šake dvojice napadača. Dan nakon rekao nam je da se osjeća dobro...

- Dobro je, ne dam se...

Pitali smo ga kako je on doživio skup skupštinara u kojem je njegova struja doživjela poraz?

- Da nije tragično, bilo bi smiješno. Katastrofa jest da se nije poštivala skupštinska procedura. Bolje bi funkcionirala neka seljačka zadruga prije mnogo godina.

Nisam optimist

Šušak je u mirovini već četiri godine, nije više u klubu.

- Vjerojatno sam do daljnjega ostao član Skupštine... Bio sam i član Izvršnog odbora. Volio bih da se varam, ali ovog trenutka ne gledam s velikim optimizmom na budućnost Dinama. Ali, iskonski sam dinamovac i veselit ću se svakom uspjehu kluba, sportskom i poslovnom. Želio bih da to sve ide u smjeru koji smo imali zadnjih petnaestak godina. Ali, velim, nisam optimist. Dobro, ne mogu kazati niti da sam pesimist jer u životu nikad nisam bio pesimist.

 

Onda je malo zastao, pa kazao...

- Ima kod nas jedna izreka. Ide ovako: “Daj Bože kćeri da te beg uzme, ali Cigani oko kuće šeću...”

Kad se radi o treneru Čačiću i sportskom sektoru, kaže...

- Naklon do poda! Svakom treneru koji je dao bilo kakav doprinos zadnjih petnaestak godina u uspjesima Dinama skidam kapu. Čačiću svaka čast na rezultatima - zaključio je Šušak.

Klupska legenda Marijan Čerček je na Skupštini u prosincu bio na strani struje Zdravka Mamića, ali u četvrtak je bio na strani one Mirka Barišića. Pitamo ga zašto se predomislio?

- Meni je bilo van pameti da su se neki onako ponašali na Skupštini. U svemu tome najbitniji bi trebao biti Dinamo. A mnogima su bili u prvom planu bili isključivo njihovi interesi. Jesam li se predomislio? Nisam. Ostao sam vjeran Mirku Barišiću! Ja sam u prosincu dignuo ruku protiv Krešimira Antolića, a ne protiv Mirka Barišića. Da, želio sam isto kao i BBB, da se Antolić makne iz Dinama. Ali, nikada mi nije bio upitan predsjednik Barišić. Kad sam vidio da je drugoj struji bilo zapravo bitno samo da izbace Barišića, onda je jasno da sam bio na njegovoj strani - kaže nam Čerček.

Nastavio je...

- Barišić je gospodin, dinamovac do kosti. Poštivam ga jer radi u korist Dinama.

Čeka se bijeli dim

Inače, pobjednici Skupštine su i jučer sastančili, glavna tema je bila izbor još dvojice novih članova Uprave. Nema još bijelog dima, ali ovoga puta nećemo špekulirati jer tijekom ovih mjeseci u razdoblju od prosinačke do ove Skupštine u eteru se vrtjelo toliko raznih imena, da se prosječnom plavom pokloniku sigurno već vrti u glavi. Uglavnom, sasvim je logično da novi ljudi budu oni s kojima će moći surađivati predsjednica Vlatka Peras, iskusna operativka kluba, te naravno Darijo Šimić.

Uglavnom, naravno da su pobjednici zadovoljni jer su se riješili suprotne strane, barem do iduće Skupštine planirane za prosinac. Vidjeli smo da je bilo dosta neizvjesno, Barišićeva struja pobijedila je za “konjski vrat”, a do pobjede ne bi došlo da nije bilo onih koji su se od one Skupštine u prosincu do ove od četvrtka predomislili i povjerenje poklonili struji Mirka Barišića. Veliku ulogu su, naravno, odigrali Bad Blue Boysi sa svojim učlanjivanjem, najžešća navijačka skupina ZG-kluba uspjela je u skupštinske klupe ugurati svojih sedam povjerenika. To su Mario Dubić, Fran Đuranac, Igor Kalabek, Branko Komorski, Domagoj Novosel, Slavko Sraga i Krešimir Barić. Međutim, niti s njima ne bi uspjeli pobijediti ekipu koja se oformila oko frontmena Mamićeve struje Damira Zorića da nije bilo onih koji su “preletjeli” na Barišićevu stranu. To su klupske legende Marijan Čerček, Stjepan Deverić, zamjenik sportskog direktora Marko Vukelić, klupski liječnik Hrvoje Šojat...

Nisu se svi predali

Povjerenici BBB-a i “preletači” su zapravo spasili Barišića. I sad su svi oni sretni i zadovoljni. Gubitnici? Oni su ponajviše ljuti upravo na ove koji su se predomislili, nakon Skupštine nazivali su ih izdajnicima. Međutim, poraženi se ne predaju. Misle da na sljedećoj Skupštini mogu opet doći do većine.

Izvor: sportske.hr/Foto: fah

Izvorni autor: Davorin Olivari

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.