Disciplinski sud MUP-a poništio odluku kojom je načelnik iz Grude proglašen krivim za seksualno uznemiravanje policajki

25.06.2021. 18:14:00

Sve tri točke za koje je Matko Klarić bio terećen su prema stajalištu Drugostupanjskog suda nezakonite

Dubrovački vjesnik neslužbeno doznaje da je Drugostupanjski disciplinski sud MUP-a u Zagrebu u cijelosti prihvatio žalbene navode odvjetnika Matka Klarića, načelnika Postaje granične policije Gruda, te poništio Prvostupanjsko rješenje kojim je Klarić bio proglašen krivim za teže povrede službene dužnosti. Sve tri točke za koje je Matko Klarić bio terećen su prema stajalištu Drugostupanjskog suda nezakonite, te je stoga prvostupanjsku odluku poništio i vratio predmet na ponovno suđenje.

Podsjetimo, Klariću se na teret u prvoj točki stavljalo nedolično ponašanje prema tri policijske službenice, a u drugoj da nije dovoljno naglasio uređujućem službeniku koji je zamolio dvije kolegice izvan službe za pomoć, da je riječ o dobrovoljnom preslagivanju stolica u samostanu u Pridvorju.

Treća točka Klarića je teretila da je, interesirajući se za jedan predmet, indirektno utjecao na voditeljicu smjene u propuštanju četiri državljanina BiH preko državne granice, iako su svi oni imali uredne uvjete za prelazak državne granice.

Odmah po izricanju prvostupanjskog rješenja 25. siječnja 2021. kojim je Klarić proglašen krivim po sve tri točke, u izjavi za novinstvo Klarićev odvjetnik Dario Obradović je istaknuo da takva odluka mora pasti, s obzirom da nije temeljena niti na utvrđenom činjeničnom stanju, niti na zakonu.

U znak potpore Matku Klariću, njegova rodbina i prijatelji pred sjedištem PU dubrovačko-neretvanske prošle zime organizirali su veliko prosvjedno okupljanje. Facebook stranica podrške Matku danas broji oko 3 tisuće članova. Ovo je inače bio prvi put u povijesti Konavala da se na mirnom prosvjedu za neovisno suđenje okupilo toliko prosvjednika, piše Dubrovački vjesnik.

Izvor: jutarnji.hr/Foto:Fah

Izvorni autor: Dubrovački vijesnik

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.