Djevojčica još uvijek kritično: Sumnja se da se zlostavljanje odvija od studenog prošle godine

04.04.2021. 11:31:00

Ravnatelj bolnice u Klaićevoj, potvrdio je kako djevojčica i dalje je kritično.

Dodatni testovi bi trebali objektivizirati stupanj oštećenja moždanih struktura.

Podsjetimo, roditelji su djelomično priznali počinjenje kaznenog djela kršenja prava djeteta.

Majka je prvooptužena i tereti ju se za pet kaznenih djela povrede djetetovih prava i nanošenja osobito teške tjelesne ozljede. Oca državno odvjetništvo tereti za četiri kaznena djela teške povrede djetetovih prava i nanošenja osobito teške tjelesne ozljede.

“Majci je stavljeno na teret da je počinila kazneno djelo osobito teške tjelesne ozljede čija je posljedica da je dijete sada u bolnici u teškom stanju. Ocu se stavlja na teret povreda djetetovih prava, zanemarivanje i zlostavljanje u odnosu na svih četvero djece”, rekao je sudac Mile Soldo dodajući da se u očevom slučaju to odnosi na raniji period prije ozljeđivanja dvogodišnje djevojčice.

U slučaju dvogodišnje djevojčice sumnja je da se zlostavljanje odvijalo od studenoga 2020. do 31. ožujka 2021. Za ostalo troje djece izuzetih iz zajedničkog domaćinstva sumnja se da su bila zlostavljana i duži period.

Izvor: 7dnevno/PDN/Foto:screenshot HRT

Izvorni autor: 7dnevno

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.