Dnevno u posjedu fotografije na kojoj se nalazi Vlatka Pokos s HOS-ovcima. VLATKA, ŠTO ĆEŠ REĆI SADA?

22.12.2022. 12:45:00

KAKAV 'AUTOGOL'!

Otkako se nakon podužeg izbivanja vratila u Hrvatsku, voditeljica i pjevačica Vlatka Pokos rado komentira gotovo svaku aktualnost zbog čega je putem društvenih mreža otvorila različite, brojne “fronte”.

Ipak, posljednja bitka koju je započela s hrvatskim reprezentativcem Dejanom Lovrenom, poput bumeranga joj se vratila u glavu, piše Dnevno.hr.

Naime, Pokos je isprovocirana Lovrenovim pjevanjem Thompsonove “Lijepa li si” koju je na dočeku prekinula voditeljica Iva Šulentić, svojom posljednjom Instagram objavom “naribala” slavnog nogometaša.

Poručila Lovrenu da se vrati u BiH, kritizirala uzvik “ZDS”

“Bravo za Ivu sto nije dozvolila Lovrenu pjevati ustašofilsku pjesmu. Njemu poručujem da svojim primitivnim ispadima sramoti cijelu reprezentaciju. Ne, Dejan Lovren, mi Hrvati iz Hrvatske koji nemamo komplekse ‘velikog hrvatstva’ mi ne mrzimo ‘sve hrvatsko’. Volimo svoju domovinu svim srcem i odbijamo pjevati ustašofilske pjesme. Toplo Vam preporučujem da se vratite u osnovnu školu i naučite elementarne činjenice o ustašama i njihovim zločinima. Posjetite Jasenovac i poklonite se svim nevinim žrtvama koje su ondje klali i ubijali Vaši ‘domoljubi’. Ustaše, čiji zločinački ‘pozdrav’ tako rado koristite, su najgori šljam, zločinci i izdajice Hrvatske u povijesti”, kazala je Pokos u podužem statusu u kojem, između ostaloga, Lovrenu poručuje da se, ukoliko mu to ne odgovara – vrati u svoju domovinu BiH.

Međutim…

Sve ove riječi i poruke na Instagramu možda bi imale smisla da u našu redakciju nije stigla fotografija bivših pripadnika 9. bojne HOS-a Rafael vitez Boban iz Splita koji su se prisjetili ugodnog druženja s Vlatkom Pokos koja se u vrijeme rata s njima fotografirala:

Slikala se s pripadnicima 9. bojne HOS-a Rafael vitez Boban

“Na fotografiji je uz Vlatku strani dragovoljac iz Francuske kojeg smo zvali ‘Frenči’. On je bio s nama u HOS-u, a to se vidi i na amblemu na njegovoj uniformi. Vlatki tada uopće nije smetalo to što piše na rukavu. Dapače, imponiralo joj je!”, kaže nam bivši pripadnik 9. bojne HOS-a Ante Vestić.

Fotografija je, kaže, nastala 1995. kada su se “hosovci” nakon Oluje vratili iz BiH na kratki odmor u Slano, pa su jedne večeri izašli u Dubrovnik:

Foto: Privatna arhiva, Izvor fotografije: Dnevno.hr
Hosovac: “Bila je impresionirana”

“Vlatka je nastupala u jednom klubu i baš joj je bila čast da se slika s mojim suborcima. Doduše, treba se priznati da su nakon pobjede u Oluji svi bili euforični, pa je tako i ona bila impresionirana hrvatskim vojnicima. Ipak, po ovome što sada priča – vidim da je zaboravila tko se i kako krvavo izborio za Hrvatsku.”

Na pitanje zašto se on nije fotografirao s tada vrlo popularnom pjevačicom, Vestić uz smijeh odgovara da mu je u tom trenutku “bila draža piva”.

Također, doznajemo kako se na fotografiji uz Vlatku i francuskog hosovca nalazi i pripadnik 114. brigade iz Solina, I. Karaman zvani Bluz.

Izvor: Dnevno.hr/Foto:Vlatka Pokos/screenshot/YouTube

Izvorni autor: PDN/Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.