Do ponoći predsjednički kandidati moraju dostaviti prva izvješća o financiranju

14.12.2019. 15:05:00

Noćas do ponoći, unosom u sustav za nadzor financiranju, svi predsjednički kandidati moraju Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) dostaviti prva izvješća o financiranju izborne promidžbe, objavio je u subotu  DIP.

U njih moraju uključiti sve troškove koje su imali bilo u pretkampanji, bilo u službenoj kampanji.

Osim podataka o troškovima moraju dostaviti i one o primljenim donacijama te o medijskom oglašavanju i popustima koje su pritom dobili.

Ne učine li to, prijete im kazne od dvije tisuće do 20 tisuća kuna.

Sva dostavljena izvješća DIP će objaviti na jednom mjestu, svojoj mrežnoj stranici, i tako će uvid u njih moći imati sva zainteresirana javnost.

Prvi koji je DIP-u podnio svoje izvješće je nezavisni kandidat Mislav Kolakušić, koji je prijavio da donacije nije dobio, te da je imao samo 12 kuna troškova.

Ipak, za konačan sud o financijskom aspektu kampanje, trebat će pričekati do 21. siječnja iduće godine do kada će svih 11 predsjedničkih kandidata morati podnijeti cjelovito, završno financijsko izvješće.

Hina

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto:FaH

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.