DOBRA VIJEST IZ VELIKE GORICE: “Trg maršala Tita” postaje “TRG GRADA VUKOVARA”!

16.11.2021. 19:42:00

“DOBRA VIJEST IZ VELIKE GORICE: Miče se ‘Trg maršala Tita’ – novi naziv je Trg Grada Vukovara!”, objavio je na svom Facebooku TV voditelj Velimir Bujanc.

Na prijedlog vijećnika Domovinskog pokreta, ratnog kirurga, specijalca i dragovoljca, dr. Zvonimira Lovrića, Gradsko vijeće Velike Gorice, kao što je danas najavljeno, trebalo bi 30. studenoga ove godine, izglasati odluku o  preimenovanju ‘Trga maršala Tita’ u Trg Grada Vukovara! Micanje ružnog naziva, koji je trg dobio po jugoslavenskom komunističkom diktatoru i nosio ga čak 30 godina nakon demokratskih promjena i proglašenja hrvatske nezavisnosti, bio je jedan od glavnih uvjeta za koalicijsku suradnju DP-a i lokalnog HDZ-a, čime je ispunjeno predizborno obećanje biračima.

Domovinski pokret se i u Karlovcu izborio za preimenovanje Koranskog mosta u Most ‘Gromova’, u čemu su ga podržali vijećnici HDZ-a, unatoč pritiscima Milorada Pupovca”, navodi Bujanec.

Izvor: Priznajem.hr/PDN/ Foto: Bujica

Izvorni autor: Priznajem.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.