DODIK POVUKAO RADIKALAN POTEZ! Stigla munjevita reakcija Amerikanaca: ‘Opasan put je odabrao’

24.03.2023. 07:36:00

Predsjednik Republike Srpske  Milorad Dodik  rekao je danas da ovaj entitet  prekida svaki kontakt sa osobljem američkog i britanskog veleposlanstva u Bosni i Hercegovini.

Dodik tvrdi da je ovo napravio kao odgovor onima koji su spremni 'bacati osiromašeni uran'.

“Mi smo danas na sjednici Vlade donijeli odluku da se prekine kakav kontakt s osobljem britanske i američke ambasade. To je naš odnos prema tim zlotvorima koji su spremni koristiti osiromašeni uran”, rekao je Dodik komentirajući najavu da London razmatra slanje streljiva s osiromašenim uranom borcima u Ukrajini.

Dodik je već prošlog tjedna na sastanku vladajuće koalicije RS-a najavio da je dogovoreno da se napravi odluka kojom će usvojiti Vlada RS-a i Narodna skupština o prekidu kontakata s veleposlanstvima SAD-a i Velike Britanije u BiH.

Tada je kao razlog naveo “antidejtonsko djelovanje američkih i britanskih diplomata i ambasada, kao i njihovom miješanju u unutarnje stvari BiH”.

Veleposlanstvo SAD-a u BiH: Opasan put koji je Dodik odabrao

Iz Veleposlanstva SAD-a u BiH reagirali su na današnju najavu Dodika, rekavši da je ovo još jedan korak na opasnom putu koji je Dodik odabrao, putem izolacije i autoritarne vladavine.

“To je put koji ne ide u korist stanovnika Republike Srpske, Dodik tvrdi da ih štiti. Sjedinjene Države imaju dugogodišnje suradnje s institucijama Republike Srpske i nastavit ćemo pružati pomoć građanima Republike Srpske kao što smo to činili svih ovih godina”, navode iz Veleposlanstva.

President Milorad Dodik’s announcement today that the Republika Srpska government will stop contact with official representatives of the United States and United Kingdom is one more step down the dangerous path that he has chosen – a path of isolation and authoritarian rule. ????

— Američka ambasada u Sarajevu (@USEmbassySJJ) March 23, 2023
Dodali su da neće pomoći režimu koji koristi autoritarnu taktiku protiv vlastitog naroda.

“Ili koji koristi dobronamjernu stranu pomoć za potporu neustavnih ili antidejtonskih aktivnosti. Dodikovo sve veće odbacivanje dugogodišnjih partnera Bosne i Hercegovine i prihvaćanje autoritarnih vođa šteti Republici Srpskoj. Dodikovi očajnički potezi stavljaju pod hipoteku budućnost vlastitih stanovnika kako bi poduprli svoj režim i korumpirane interese”, zaključuje se u priopćenju.

Izvor: dnevno.hr/Foto: Hrvatski media servis

Izvorni autor: M.P.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.