Dođite na jubilarnu 10. najstariju i najveću izložbu pisanica Uskrs u Đurđevcu 2024.: Pisanice iz 9 županija u Domu kulture

26.03.2024. 11:56:00

Sudeći prema broju prijavljenih sudionika 1. travnja očekuje nas do sada najveća izložba pisanica na ovom području. Prijavljena je čak 41 obrazovna ustanova, brojne udruge i humanitarne organizacije te brojni kreativni pojedinci koji će posebno i lijepo uređene pisanice donijeti iz čak devet hrvatskih županija. Po svemu dosad biti će to najveća, jubilarna 10. i najstarija izložba pisanica na ovom području.

-Na izložbi će biti stotine pisanica izrađivanih različitim tehnikama od onih tradicijskih, preko umjetničkih do modernih. Sve to je dobra pozivnica da dođete i uvjerite se u neograničenost ljudske mašte i bogatstvo kulturne tradicije koju i na ovaj način čuvamo i promoviramo. Predgovor za ovu jubilarnu izložbu napisala je dipl. teol. Marija Hodalić Peradin, vjeroučiteljica u Gimnaziji Dr. Ivana Kranjčeva u Đurđevcu, a u programu otvorenja nastupiti će Župni zbor "ADA AGAPE" iz Kladara uz voditeljicu Ana-Mariju Sobota - najavio je u ime organizatora Franjo Mihočka, predsjednik Udruge Peski-Art Đurđevac i pozvao sve na otvorenje izložbe na Uskrsni ponedjeljak, 1. travnja od 10 sati do 13 sati.

Izvor: djurdjevac.hr

Izvorni autor: Djurdjevac.hr/Foto: Peski-Art

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.