Đogaš: Očekivao sam bolji rezultat, u drugom krugu nastavak borbe

27.06.2022. 11:04:00

SPLIT - Nezavisni kandidat za splitskog gradonačelnika Zoran Đogaš kojeg podržavaju HDZ i HSS izjavio je na izbornu večer da je očekivao malo bolje rezultate, a u drugom krugu očekuje nastavak borbe.

Đogaš je na prijevremenim lokalnim izborima u Splitu osvojio 25,67 posto glasova i u drugi krug ide s kandidatom Centra Ivicom Puljkom koji je osvojio 48,73 posto glasova.

Đogaš smatra da su koalicijski partneri Ivice Puljka očito jako izgubili tako da je vrijeme izbora bio plan koji se Puljku isplatio. Istaknuo je da je ponosan na sebe i svoje suradnike koji su cijelo vrijeme govorili isključivo i samo o konstruktivnim stvarima i dobrobiti građana Splita.

"U drugom krugu očekujem nastavak borbe, mi ćemo biti isti kao što smo bili i do sada jer želimo dobro građanima Splita", izjavio je Đogaš, dodavši da u drugi krug idu ponosno i do kraja.

Upitan kako misle animirati članove stranke i ostalih građane da im daju povjerenje u drugom krugu, Đogaš je rekao da se strategija radi te će se u predstojeća dva tjedna potruditi nastaviti s kampanjom.

Poručio je da će i dalje ukazivati na ono što Splitu treba, te napomenuo da je dva i pol mjeseca srcem i dušom prezentirao program na način za koji misli da je najbolji i pokazao svoje lice. 

Predsjednik gradskog odbora HDZ-a Vice Mihanović rekao je da su ovoga puta ostvarili gotovo identičan rezultat, te dalje imaju namjeru raditi kao i do sada i biti konstruktivna opozicija u vijeću.

Ustvrdio je da su ostali najveća opozicijska stranka u gradskom vijeću.

Novinarima je odgovorio da se čuo s predsjednikom stranke Andrejem Plenkovićem, dodavši da HDZ ide dalje jer su oni najveća stranka u Hrvatskoj i u Splitu.

"Mi idemo dalje, ozbiljna smo stranka i ovome smo ozbiljno pristupili u cilju da donesemo najbolje za naš grad. U tom smjeru ćemo i nastaviti. Sve ovo što radimo radimo iz uvjerenja kao stanovnici ovoga grada da napravimo nešto za Split", rekao je Mihanović.

(Hina)

Izvorni autor: HINA/Foto:HINA/ Mario STRMOTIĆ/ ik

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.