DOGODILO SE NA DANAŠNJI DAN 27. lipnja 1991. godine, na pokupsko je ratište raspoređena 2. brigada Zbora narodne garde – poznatiji kao „Gromovi“

27.06.2022. 18:34:00

Na današnji dan prije 30 godina, 27. lipnja 1991. godine, na pokupsko je ratište raspoređena 2. brigada Zbora narodne garde – poznatiji kao „Gromovi“.
U jeku najveće agresije na „Lijepu našu“, s ciljem obrane strateškog prostora Hrvatske koji obuhvaća trokut Zagreb-Sisak-Karlovac, duž rijeke Kupe raspoređeni su legendarni „Gromovi“. Vrlo teška zadaća koju su „Gromovi“ izvršili bila je stvaranje uvjeta za ustrojavanje, razvoj, opremanje, izobrazbu i uvođenje u borbu deset brigada Grada Zagreba i zagrebačkog prstena.
Županijska skupština Zagrebačke županije u ožujku 2013. godine proglasila je 27. lipnja - Danom hrvatskih branitelja Zagrebačke županije kojeg ovim putem čestitamo svim našim braniteljima i njihovom obiteljima te im neizmjerno zahvaljujemo za sve što su dali za Hrvatsku.

Izvor: PDN/Foto: Ilustracija

Izvorni autor: Dubravko Šlat

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.