DORH diže optužnicu protiv načelnika Borova zbog četničke objave?

10.08.2021. 13:27:00

Nakon što je načelnik Borova Zoran Baćanović na Facebooku objavio fotografiju na kojoj se vidi transparent “Oluja – zločin koji još traje”, vukovarsko-srijemska policija zainteresirala se za slučaj te s Državnim odvjetništvom provodi izvide.

Baćanović, inače član SDSS-a, na svojoj Facebook stranici na dan Oluje je objavio fotomontažu na kojoj se u pozadini vidi kolona srpskih izbjeglica iz Oluje, dok su u prvome planu prosvjednici koji u rukama drže transparent na kojemu ćiriličnim pismom piše ‘Oluja – zločin koji još traje’.

“Policijska uprava vukovarsko-srijemska je upoznata s predmetnom objavom te smo odmah po saznanju započeli s provođenjem kriminalističkoga istraživanja kako bi u koordinaciji s nadležnim državnim odvjetništvom utvrdili ima li elemenata kaznenoga djela ili prekršaja”, rekli su Jutarnjem listu iz vukovarske policije.

Pokušali su telefonom kontaktirati i Baćanovića, no on nije bio raspoložen za razgovor: “Nemam što za reći. Policija radi svoj posao’, kratko je rekao.

Kada su ga pokušali pitati je li to doista on i objavio, dao je kratki odgovor prije nego što je prekinuo vezu: ‘Ništa, ništa’.

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto: snimka zaslona

Izvorni autor: Priznajem.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.