DORH ODBACIO PRIJAVU PROTIV PORFIRIJA! Nije želio pjevati o Momčilu Đujiću, samo je otvarao usta?! Pročitajte rješenje…

14.11.2019. 12:25:00

“Hrvatskoj javnosti poznato je da je Hrvatska stranka prava 19. siječnja 2019. godine podnijela kaznenu prijavu DORH-u protiv Porfirija Prvoslava Perića, episkopa Srpske pravoslavne crkve i mitropolita zagrebačko-ljubljanskog, te druge nepoznate osobe zbog promoviranja četničke ideologije na način da pjevaju i potiču na pjevanje četničkih pjesama, poznatih zločinaca kako iz 2. svjetskog rata, tako i iz Domovinskog rata. Prijavu smo poslali i Pravobraniteljici za djecu jer su sudionici tog veličanja četničkih zlotvora i djeca”, stoji u novom priopćenju pristiglog iz HSP-a.

“DORH je prijavu HSP-a otklonio navodeći da se ovdje ne radi o kaznenom djelu koje se goni po službenoj dužnosti, dajući za pravo “javno dostupnim izjavama Porfirija Prvoslava Perića da je on na snimkama na kojima se slavi i veliča četnički koljač Momčilo Đujić, samo otvarao usta”, kako je u svojim izjavama ranije objašnjavao Porfirije, a uz to “događaji su nastali izvan teritorija Republike Hrvatske.”

Iz obrazloženja DORH-a proizilazi da svatko može veličati zločinački četnički režim ako to radi izvan Hrvatske i uz to poslije biti “ugledni” građanin u Hrvatskoj i biti priman od najviših državnih dužnosnika. DORH ide čak i dalje pa svoje obrazloženje temelji na javnim izjavama episkopa Porfirija ne nalazeći za shodno pozvati ga u DORH i ispitati.

Paradoks nad paradoksima.

Ako bi povukli paralelu, pitamo DORH što bi se dogodilo da je Porfirije ili bilo ko drugi imao antisemitske nastupe, odnosno da je bilo koji dužnosnik hrvatske provinijencije izvan granica Hrvatske pjevao  nešto slično.

Pitamo odgovorne u DORH-u jesu li svjesni činjenice da rade presedane i ne ometano dopuštaju veličanje četničkog pokreta u Hrvatskoj? Jesu li preuzeli srbijanske zakone koji su četništvo amnestirali?

I na ovom slučaju, kao i na slučajevima nedavnog odbacivanja kaznenih prijava protiv zastupnika srpske nacionalne manjine Milorada Pupovca DORH pokazuje da je odvjetništvo, ali da nije hrvatsko.

Zbog nečinjenja na procesuiranju srpskih ratnih zločinaca i pripadnika domaćih četničkih bandi, DORH mora doživjeti resetiranje, a čelni ljudi koji se imenuju po naslijednom redu moraju otići.

O rokovima za rješavanje kaznene prijave HSP-a gdje im je trebalo 10 mjeseci nećemo ni govoriti, a kamoli o rješavanju ratnih partizansko-četničkih zločina iz 1991. godine, gdje su svi rokovi prošli veće odavno.”

Ured za odnose s javnošću HSP-a

Izvor: Dnevno.hr/Foto:Screenahot

Izvorni autor: S.V.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.