DORH-ovi istražitelji na terenu: Pregledavaju kuće obnovljene nakon rata, uništene u potresu

07.01.2021. 19:54:00

Tomislav Stanić iz Strašnika na pitanje koliko su se istražitelji zadržali, odgovorio je - nisu dugo. Prošli su vidjeti koliko je koja kuća oštećena i pitali ljude koje su firme radile

Kako doznaje RTL, DORH-ovi istražitelji već su na terenu gdje provjeravaju jedan od najvećih projekata hrvatske države nakon rata - obnovu u kojoj je sudjelovalo više od 150 tisuća obiteljskih kuća. 

Razorni potres otkrio je da su neke od tada obnovljenih kuće izgrađene neadekvatno te su se nakon dvadesetak godina potpuno urušile. Više od 12 ih treba srušiti. 

Tomislav Stanić iz Strašnika na pitanje koliko su se istražitelji zadržali, odgovorio je - nisu dugo. Prošli su vidjeti koliko je koja kuća oštećena. 

- Pitali su ljude koje su firme radile, jer je u ovome nizu kod mene radila sve jedna firma. Sve su to kuće koje u rušenje idu - rekao je Stanić. 

- Tu su odgovorni i izvođač radova i tko je nadgledao to. Tu su ljudi, neću o imenima pričati, sada u Petrinji radi čovjek ponovno u privredi, koji je nadgledao te naše radove, tako da su ti ljudi odgovorni - ispričao je. 

Kaže kako nije odgovoran "onaj gore iz politike" jer nije mogao gledati kako se radi svaka kuća. 

- Oni krive Žinića, ali on je dolazi u selo tjedno dva-tri puta, pa nije se mogao popeti na svaki krov - zaključuje Stanić.

Izvor: 24sata/ Foto:Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Izvorni autor: RTL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.