DORH POVUKAO OPTUŽNICU PROTIV TODORIĆA, njegovih sinova i 10 direktora Agrokora

16.11.2021. 11:38:00

Županijsko Državno odvjetništvo povuklo je optužnicu protiv bivšeg vlasnika Agrokora Ivice Todorića, njegovih sinova i 10 direktora koncerna.

Ta optužnica je podignuta 14. rujna prošle godine. Njome su bili obuhvaćeni Ivica Todorić, njegovi sinovi Ivan i Ante te još 10 Agrokorovih direktora, među kojima je i Piruška Canjuga, kao i dvoje revizora kuće Baker Tilly.

Kako je Županijsko Državno odvjetništvo objavilo na svojim stranicama, optužnica je povučena “radi boljeg razjašnjenja stvari”.

Za što su bili optuženi?

Todorić i ostali su lani bili optuženi zbog počinjenja kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, kaznenih djela pomaganja u zlouporabi povjerenja u gospodarskom poslovanju, kaznenih djela krivotvorenje službene ili poslovne isprave i kaznenog djela poticanja na krivotvorenje službene ili poslovne isprave.

DORH je u lanjskom priopćenju o podizanje optužnice objavio da je prvookrivljenom Ivici Todoriću pribavljena protupravna imovinska korist u iznosu od 923.608.584,00 kuna, nizozemskom trgovačkom društvu pribavljena je protupravna korist u iznosu 320.720.000,00 kuna, a trgovačko društvo Agrokor d.d. oštećeno je ukupno u iznosu od 1.244.328.584,00 kuna, prenosi Index.

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto:FaH/ Lana SLIVAR DOMINIÆ/ ds

Izvorni autor: Priznajem.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.