Dovođenjem Pjace i Torrentea Dinamo već sada izgleda vrlo moćno

04.07.2024. 20:22:00

Dinamo je u protekla dva dana objavio dva značajna pojačanja za nadolazeću sezonu. Marko Pjaca se vratio u klub nakon osam godina, nakon što su Plavi aktivirali klauzulu u njegovom ugovoru s Rijekom i doveli ga za 1.5 milijuna eura.

Nakon Pjace, Dinamo je predstavio i 22-godišnjeg španjolskog stopera Raula Torrentea, koji je stigao besplatno iz Granade i potpisao ugovor na četiri godine. Torrente je prošle sezone igrao u La Ligi te je bio pozvan u mladu španjolsku reprezentaciju. S ovim pojačanjima, uz unutarnje rezerve, Dinamova momčad već sada izgleda vrlo solidno, a očekuju se još transfera.

Što se tiče odlazaka, Dinamo je dosad napustilo četiri igrača s većom minutažom. Boško Šutalo, jedan od najskupljih igrača u povijesti kluba, otišao je besplatno u Standard kako bi Dinamo smanjio troškove njegove plaće nakon što je ispao iz konkurencije za prvu postavu zbog ozljeda. Marko Bulat je također otišao na posudbu u Belgiju s pravom otkupa.

Miljenik navijača Takuro Kaneko napustio je klub jer Dinamo nije želio platiti milijun eura odštete za otkup njegovog ugovora od Sappora. Nije otkupljen ni ugovor Gabriela Vidovića, a klub se riješio i Drmićevog ugovora, što predstavlja veliko financijsko olakšanje. Halilović, koji nije imao značajniju minutažu, također je otišao.

Dinamov sportski direktor Marko Marić dosljedno provodi politiku smanjenja troškova. Sredinom prošlog mjeseca predao je Izvršnom odboru plan prijelaznog roka, koji je odobren.

Trener Sergej Jakirović sada ima momčad s poduplanim pozicijama, a Dinamo je u tom smislu vrlo blizu cilja. Dva ključna igrača, Marko Rog i Luka Stojković, propustili su praktički cijelu prošlu sezonu zbog ozljeda, ali su sada oporavljeni i spremni za puni trening. Ako pruže barem polovicu onoga čemu se klub nadao pri njihovom dovođenju, Dinamo bi trebao biti jači nego prošle sezone.

U sredini terena, umjesto Bulata, više minuta trebao bi dobiti Luka Vrbančić. Također, važan faktor bit će doprinos bekova, Takuya Ogiwara i Ronael Pierre-Gabriela, koji su sada bez ozljeda i spremni za veći doprinos.

Klub je u potrazi za još najmanje tri igrača. Traže se jedan ili dva veznjaka, s obzirom na to da Josip Mišić, koji je nedavno napunio 30 godina, možda neće moći održavati razinu igre iz proteklih sezona.

Osim toga, Dinamo traži još jednog krilnog napadača za desnu stranu. Trenutno jedino pravo desno krilo u momčadi je Dario Špikić, dok Arber Hoxha i Luka Stojković također mogu igrati na toj poziciji, ali se traži još jedno rješenje. Na radaru su tri igrača - jedan iz Championshipa, jedan iz Japana i jedan iz Francuske.

Izvor: PDN/Foto:Fah/Ilustracija

Izvorni autor: KC

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.