DOZNAJEMO Sabina Glasovac i dio SDP-ovaca napuštaju stranku; u Saboru će podržati glasovanje o nepovjerenju Milanoviću!

01.04.2021. 11:05:00

Javna prepirka predsjednika Zorana Milanovića, premijera Andreja Plenkovića i predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića prenijet će se očito u Hrvatski sabor.

Kako neslužbeno doznajemo, dijelu zastupnika SDP-a ne sviđa se govor mržnje koji se pojavio u javnom prostoru, za što krive predsjednika države i premijera. Neočekivano skupina zastupnika SDP-a okupljena oko potpredsjednice Sabora Sabine Glasovac odlučila je istupiti iz stranke i ne samo podržati, već i inicirati, glasovanje o povjerenju predsjedniku Zoranu Milanoviću.

Za očekivati je da će im se pridružiti i neki zastupnici Mosta koji su dosad u sličnim situacijama znali podržati HDZ-ove inicijative. Dakle, ako na dnevni red iduće sjednice Sabora dođe prijedlog o glasovanju o povjerenju predsjedniku Milanoviću, vladajuća koalicija imat će podršku značajnog broja SDP-ovih disidenata.

Kako doznajemo, inicijativu su pokrenuli SDP-ovi veterani, bivši saborski zastupnici Gordan Maras i Nenad Stazić jer smatraju da Milanović neopravdano više od njih privlači pažnju javnosti i odium HDZ-ovaca. Oni smatraju da na to imaju pravo više od njega.

Izvor: direktno.hr/Foto: Fah

Izvorni autor: direktno.hr

Autor: