Doznajemo: Sutra sjednica u Vinogradskoj, tražit će smjenu Dijane Zadravec

11.05.2021. 19:35:00

Tomislav Dulibić, državni tajnik i predsjednik Upravnog vijeća KBC Sestre milosrdnice u Dnevniku N1 je govorio o ostavki ravnatelja KB Sestre Milosrdnice, Marija Zovka.

“Ujutro ćemo saznati tko će biti ta osoba. Imam svoje prijedloge, ne želim iznositi imena prije satanka u 8.30, vjerujem da će to biti stručna i nestranačka osoba bez ambicije da se kandidira za ravnatelja bolnice”, rekao je za N1.

O Zovku kaže: “Ravnatelj Zovak je vrhunski kriurg, doktor i jako dobro je odrađivao posao ravnatelja. Nakon onog proslogodišnjeg izbora gdje nitko nije izabran, on je bio v.d. već u jesen je htio podnijeti ostavku, ja sam ga molio da ne podnese zbog koronakrize. On je vrhunski kirurg, on je predstojnik klinike za kirurgiju i ostat će na toj poziciji, uspješno će nastaviti kiruršku karijeru kao i dosad”.

Istaknuo je i kako se nada da sutrašnji sastanak Upravnog vijeća neće dugo trajati.

“Već sam upozorio profesoricu Zadravec”

Komentirao je i situaciju s Dianom Zadravec:

“Ja kao predsjednik Upravnog vijeća uopće se ne želim baviti Dianom Zadravec. Meni su pacijenti broj jedan, a pod broj dva ugled bolnice. Ako unutarnji nadzor pokaže da je Zadravec prekršila stručno ponašanje, očekujem da je novi v.d. ravnatelja razriješi, ako nije da nastavi raditi”, kaže.

Istaknuo je kako je na ravnatelju, odnosno na v.d. ravnatelja da rješava pitanja u bolnici.

To će utvrditi unutarnji nadzor. O nezakonitim radnjama koje Zadravec spominje, kaže: “Ja sam već upozorio profesoricu Zadravec da su takve optužbe vrlo ozbiljne. Na prošlom Upravnom vijeću nas je Zovak uvjeravao da nema malverzacije, dr. Kalaušek je podnio tužbu za povredu časti i ugleda i očekujem tu pravosudni epilog i postupanje bolnice”.

Rekao je i kako na sastanku čija snimka je izašla u javnost, nije bio te da ga u vezi toga nitko nije kontaktirao.

Na kraju je rekao kako je nadzor zatražen na posljednjem Upravnom vijeću: “Mi smo na zadnjem Upravnom vijeću, koje sam sazvao prošli tjedan zbog nedostatka radiologa, zatražili da se provede unutarnji nazor i očekujemo rezultate kroz tjedan dana”, zaključio je.

Izvor: tportal.hr/Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Izvorni autor: M. Šu.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.