Drama u Slavonskom Brodu: Rastrojeni muškarac pucao po stanu pa na policajce u hodniku

02.06.2020. 10:51:00

Sucu istrage Županijskog suda u Slavonskom Brodu podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora osumnjičeniku. On ga je prihvatio i odredio mu istražni zatvor

Iz vatrenog oružja je ispalio kroz ulazna vrata stana više hitaca koji su oštetili zidove hodnika

U Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu je, nakon zaprimanja kaznene prijave Policijske uprave brodsko-posavske, protiv 40-godišnjaka zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo prisilom prema službenoj osobi, provedena dokazna radnja prvog ispitivanja okrivljenika.

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 25. svibnja 2020. u 00,38 sati, nakon dolaska policijskih službenika u hodnik jedne zgrade u Slavonskom Brodu, a po pozivu građana da se čuje pucnjava iz vatrenog oružja u njegovom stanu, počinio navedeno kazneno djelo.

Osnovano se sumnja da je, nakon što su mu se policijski službenici predstavili i rekli mu da zahtijevaju da prestane s pucanjem, iz vatrenog oružja ispalio kroz ulazna vrata stana više hitaca koji su oštetili zidove hodnika i koji su se od njih odbijali.

Time je spriječio postupanje policajaca koji su bili u hodniku i doveo u opasnost njihove živote. Nakon višesatnih pregovora okrivljenik je izašao iz stana te je svladan i uhićen.

Sucu istrage Županijskog suda u Slavonskom Brodu podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora, koji je sudac istrage prihvatio i rješenjem mu odredio istražni zatvor.

Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu donijet će rješenje o provođenju istrage protiv okrivljenika, priopćio je DORH.