Dramatični požar zahvatio okolicu Dubrovnika - Vatrogasci se hrabro bore s plamenom

25.07.2023. 11:30:00

U ponedjeljak u večernjim satima izbio je opasan požar u okolici Dubrovnika. Požar je buknuo iznad mjesta Plat i brzo se proširio zbog izuzetno nepovoljnih vremenskih prilika i jakog vjetra, što je stvaralo iznimno teške uvjete za gašenje vatrene stihije. Župu Dubrovačku i mjesta nedaleko od Brsečina zahvatio je plamen koji još uvijek nije stavljen pod kontrolu, izazivajući zabrinutost među stanovnicima, prenosi Narod.hr.

U gašenju požara hrabro su sudjelovala dva kanadera, no njihova pomoć bila je potrebna i iz zračne luke Dubrovnik, s obzirom na ozbiljnost situacije i opasnost da vatra zahvati naselja Soline-Zavrelje. Stanovnici Župe Dubrovačke suočili su se s dramatičnim trenucima, a vatrogasci su, pokazujući svoju iznimnu spremnost i organiziranost, zajedno s lokalnim stanovnicima, učinili malo "čudo" kako bi obranili kuće od vatrene prijetnje. U jednom trenutku čak se čula eksplozija samo 50 metara od kuća, vjerojatno od zaostale neeksplodirane granate, no vatrogasci su hrabro nastavili s borbom protiv požara.

"Noćas je trebalo obraniti kuće jer im je požar bio došao opasno blizu, sad je situacija nešto povoljnija, jer smo uspjeli vatru odmaknuti na vrhove brda. Očekujemo dva kanadera, jedan će doći izravno u Župu dubrovačku, a drugi ćemo prvo preusmjeriti na Brsečine gdje je situacija isto nešto bolja", izjavio je jutros županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović.

Unatoč nekim pozitivnim pomacima u suzbijanju požara, situacija još uvijek zahtijeva veliku pažnju jer je požar kod Brsečina još uvijek aktivan i nije stavljen pod kontrolu. Teren koji otežava kretanje vatrogascima i dalje predstavlja izazov. U nadi da će kanaderi olakšati posao vatrogascima, nadležni i dalje prate situaciju i poduzimaju sve potrebne korake kako bi se požar što prije stavio pod kontrolu.

Izvor: Narod.hr/PDN/Foto:Pero Mrnarević/Facebook

Izvorni autor: PDN/Narod.hr/amp/Dubrovnik net.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.