Dražen Glogović: HEROJI PO POTREBI!

01.05.2021. 23:29:00

Portal Dnevnih novosti zaprimio je objavu hrvatskog branitelja Dražena Glogovića   objaviljenu  u facebook grupi "113. Šibenska Brigada ZNG ", a u kojoj   isti reagira na današnju izjavu Predsjednika Vlade  Andreja Plenkovića izrečenu u Okučanima na obljetnici VRO "Bljesak".

Objavu Dražena Glogovića prenosimo Vam u cijelosti:

"Danas u Okučanima na obljetnici Bljeska Predsjednik Vlade Andrej Plenković izjavljuje kako se došao pokloniti HEROJIMA.
Gospodine Plenkoviću uzet ću si za pravo da vam poručim kako heroji možda jesmo ali budale sigurno nismo.
Naime, heroji ne gladuju u vlastitoj državi, heroje se nikada ne naziva marginalcima, spomen na heroje se ne korist samo u predizborne svrhe, herojima se ne uklanjaju spomenici i ne sudi im se zato što su branili svoje. 
Na današnji dan točno prije 26 godina započela je VRO Bljesak u Okučanima, kojom je oslobođena zapadna Slavonija od srpske okupacije u samo 32 sata. Naravno to su učinili hrvatski branitelji svojom hrabrošću, znanjem i požrtvornošću. I osobno sam bio jedan mali kotačić u tome stroju ali nisam siguran dali da se osječam herojem ili marginalcem.
Večina hrvatskog naroda izmanipulirana od strane onih koji hrvatsku nikada nisu željeli, od strane izdajnika i neprijatelja živi u iluziji. Tako će na primjer mnogi danas sebi dozvoliti da se nama braniteljima obračaju na način koji ih uzdiže iznad nas. Mnogi če iznositi neistine poput imate državu za koju ste se borili, imate sve privilegije, živite u blagostanju itd. 
Razočaran i žalostan reči ću vam da znate „nemamo mi ništa od svega navedenoga“. I ja sam sve donedavno živio u iluziji vlastite slobode koju sam smatrao snagom za postizanje svega.
Jesmo li se zapravo spremni suočiti sa istinom? Jesmo li zaista spremni čuti i vidjeti ono što zaista je? Ili radije volimo živjeti u iluziji koju smo stvorili o nekome ili nečemu? U laži. Lagati i varati sebe je nešto najgore što možemo učiniti. Jer se u konačnici jedino mi nosimo s time i osjetimo posljedice. I to veoma bolne. Jer što drugo na kraju može proizaći iz iluzije osim boli.
Gospodine Plenkoviću, koga vi to lažete? Srce mi je puno hrvatske krvi, krvi koju sam proljevao da bi ste vi danas zahvaljujući meni i ostalim hrvatskim braniteljima sjedili u mekim foteljama iz kojih se obračunavate s nama braniteljima i odlučujete o našim životima. I dok večina vas koji rata vidjeli niste sjedite danas ni manje, ni više u Hrvatskom saboru i imate dobra primanja, a da pritom ne radite ama baš ništa u korist hrvatskih branitelja, mnogi od nas nemaju niti ono najosnovnije.
Vi ostaci, ostataka komunizma, isti oni koji danas nagrađuju agresora i uvjeravaju nas branitelje kako smo bili na krivoj strani za vrijeme domovinskoga rata. Živimo na margini društva jer nas iz godine u godinu pretvarate u ratne zloćince, a rat koji smo dobili od Domovinskog i obrambenog postaje zloćinački rat. Uvjeravate nas da smo se svi mi zapravo borili za kvinslišku NDH, a ne za nezavisnu, demokratsku i slobodnu državu Hrvatsku.
Boli me nepravda, taj udar na čast hrvatskih branitelja, udar na vrednote za koje su ljudi ginuli, za slobodu. Zašto nam to radite, zašto je tolika povika na nas, kao da smo mi krivi što smo obranili našu nam jedinu domovinu. Mi branitelji ne živimo život, tu smo samo za vašu potrebu. Iz dana u dan, sve više branitelja na sebe diže ruku, a bili smo tako ponosni. Dokazali smo koliko nam je stalo do domovine, da bi sada umirali, gladni, goli i bosi, bez krova nad glavom strpljivo čekali rješenja za svoje situacije, a izlaza iz istih nema.
Ne gospodine Plenkoviću i ini, ne poštuje se naša žrtva osim što nas ispračate u crnu zemlju sa par plutona i Hrvatskim barjakom, sretni i zadovoljni, sa osmjehom na licu. Prebrojavate nam dane na fronti, rupe na tijelu, ruke, prste, oči, visinu mirovine.....
Zar tako žive heroji?" stoji u objavi hrvatskog branitelja Dražena Glogovića

Izvor: 113. Šibenska Brigada ZNG - fb/Foto: Fah

Izvorni autor: Dražen Glogović

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.