DROGIRANI VOJNICI RASKRINKANI! Banožić šokirao podatkom: ‘Riječ je većoj količini! Čini se da nije bilo samo za osobnu uporabu!’

24.11.2021. 21:55:00

RASPAČAVA SE NA VELIKO

Jučer je u redovima vojske ponovno otkriven časnik u čijem je tijelu utvrđena prisutnost kokaina.

On je testiran na izvanrednom testiranju kao pripadnik elitne postrojbe Zapovjedništva specijalnih snaga.

Sve to događa se nakon nekoliko skandala vezanih uz zloupotrebu narkotika u vojsci o čemu je prvi progovorio predsjednik Zoran Milanović.

Nulta stopa tolerancije

O svemu se sada oglasio i ministar obrane Mario Banožić.

”Dana je jasna uputa da je nulta stopa tolerancije i da se rade kontinuirani pregledi. Na taj način gotovo svaki tjedan budu određeni rezultati i ja sam siguran da ćemo ovu pojavu iskorijeniti na takav način iz Hrvatske vojske, međutim počelo se postavljati pitanje je li ona nastala jučer ili je to nešto što je bilo uvriježeno godinama u Hrvatskoj vojsci?” kazao je Banožić i dodao da ga situacija brine.

Banožić kaže kako to nije zdravo za vojsku

”Naravno da brine čim imate pojavu bilo kakvog oblika ovisnosti u okruženju, naravno da ona nije zdrava i kao takva ne može biti dio Hrvatske vojske. Kao moralna poruka društvu i isto tako sam razvoj hrvatskih vojnikinja i vojnika u sustavu”, ističe Banožić, prenosi Dnevnik Nove TV.

”Postoje određeni zaključci temeljem istrage koju je napravila krim-vojna policija da je riječ i o većoj količini, kao što smo imali slučaj s marihuanom prošli tjedan, čini mi se da je bilo pet kila. ”Upućuje na pojavu da nije bila samo za osobnu upotrebu”, zaključio je Banožić.

Izvor: Dnevno.hr/PDN/FOTO: MORH

Izvorni autor: N.K./Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.