Državne nekretnine ekspresno reagirale na istup zviždačice Maje Đerek, njihove bivše zaposlenice

25.01.2022. 15:45:00

Trgovačko društvo Državne nekretnine oglasilo se priopćenjem nakon istupa zviždačice Maje Đerek koja je iznijela brojne optužbe na račun ovog društva.

“Potaknuti učestalim medijskim istupima bivše zaposlenice Maje Đerek o poslovanju trgovačkog društva Državne nekretnine smatramo potrebnim još jednom odbaciti navode koje je izrekla na račun Društva, a koji su već više puta javno demantirani. Nadalje, bivša zaposlenica gđa. Đerek kontinuirano iznosi neistine o trgovačkom društvu, a nakon uručenog joj otkaza o radu.

Plasiranjem poluinformacija u medije, a koje je trgovačko društvo već više puta javno demantiralo, želi u sudskim postupcima koje vodi protiv Društva priskrbiti bolju poziciju te se s odmakom od godine i pol dana stavlja u ulogu “zviždačice”. Godinu i pol dana od pokretanja sudskog spora tvrdi da razlog njezinog otkaza nije skrivljeno ponašanje već prijave koje je podnosila.

Neistine koje iznosi gđa. Đerek demantirane su u prosincu 2021. pravomoćnim drugostupanjskim rješenjem Županijskog suda kojim je utvrđeno da Maja Đerek nije dokazala da je izvršila unutarnje ili vanjsko prijavljivanje nepravilnosti ili nezakonitosti u radu Državnih nekretnina te da isto nije razlog njezinog otkaza”, navode u priopćenju pa nastavljaju:

“Gđa. Đerek iznosi niz paušalnih i neutemeljenih, već više puta demantiranih tvrdnji: PRIOPĆENJE društva Državne nekretnine d.o.o. na temu hitnih mjera sanacije na stanu u Jurišićevoj ulici 8 u Zagrebu, Reagiranje trgovačkog društva Državne nekretnine d.o.o. na tekst Nacionala i na temu upravljanja stanova za službene potrebe iz portfelja Društva te o dodjeli na korištenje takvih stanova, Nacional – odgovor na upit za poslovne prostore, te vrši medijski pritisak upravo tjedan dana prije nego se nastavlja ročište za radni spor.

Kako se upravlja poslovnim prostorima ovog Društva također je javno dostupna informacija Upravljanje poslovnim prostorima od ugovaranja zakupa i praćenja ugovora do upravljanja potraživanjima i raskida ugovora te su razvidne neistine koje je iznijela kao bivša direktorica Sektora za poslovne prostore, a za koje poslove je i sama bila odgovorna kao tadašnji čelnik Sektora. S obzirom na radni spor koji je u tijeku Društvo neće detaljnije komentirati istup gđe. Đerek te će se o svemu oglasiti po završetku spora. Zaključno, Društvo je poslovalo i posluje zakonito te temeljem provedenih revizorskih procedura nisu utvrđene nepravilnosti i/ili nezakonitosti, a mišljenje je revizora da Društvo istinito i fer prikazuje financijski položaj”, navode u priopćenju.

Podsjetimo, Maja Đerek, bivša djelatnica Državnih nekretnina danas je navela koje je sve nepravilnosti prijavljivala. Među ostalim, rekla je da je ministar Banožić sam sebi birao stan.

“Prijavljivala sam činjenicu da postoji puno državnih prostora i stanova za koje se uopće nije naplaćivalo korištenje, prijavljivala sam da postoje ugovori o zakupu koji se nisu fakturirali, da se besplatno koriste prostori, to su bili glavni razlozi i naravno postojale su situacije da su moji nadređeni štitili određene osobe i to su glavni razlozi mojih prijava”, rekla je.

Izvor: n1/ Foto: Državne nekretnine

Izvorni autor: N1 Hrvatska

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.