Dubrovačka policija zaplijenila nekoliko stotina kilograma kokaina

13.04.2021. 20:25:00

Dubrovačka policija danas je zaplijenila u Luci Ploče rekordnu količinu kokaina

Kako neslužbeno doznaje Dubrovački vjesnik radi se o nekoliko stotina kilograma kokaina visoke kvalitete koji je stigao u kontejneru s prostora Južne Amerike. Posljednja zapljena kokaina iz ožujka neusporedivo je manja, saznaje se.

Detalje o velikoj zapljeni dubrovačke policije biti će objavljeni na konferenciji za novinare u srijedu u 14:00 sati.

Jutarnji list doznaje da je riječ oko 500 kg kokaina koji je dopremljen u kontejneru banana. Nitko kokain nije preuzeo pa tako nije bilo uhićenja. Otkrili su ga carinci prilikom redovite kontrole kontejnera.

Nakon zapljene ogromnih količina kokaina koji preko Luke Ploče ulazi u Hrvatsku, carinska uprava je konačno odlučila nabaviti mobilni rtg uređaj za skeniranje sumnjivih kontejnera banana, uglavnom dopremljenih iz Južne Amerike u kojima se krijumčario kokain.

U Carinarnicu u Pločama uskoro stiže mobilni rendgenski uređaj vrijednosti dva milijuna dolara.

Izvor: tportal.hr/Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Izvorni autor: V. B.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.