Dva mladića u Zagrebu poginula od strujnog udara: 'Michael je bio vedar lik, izvrstan student'

18.03.2022. 15:34:00

NAŠLI IH KOD PRUGE

Studente su pronašli mrtve na željezničkoj pruzi u blizini fakulteta na zagrebačkoj Trnavi..

Dvojica studenata Hrvatskih studija pronađena su mrtva na željezničkoj pruzi u blizini fakulteta na zagrebačkoj Trnavi. Kako neslužbeno doznaje Večernji List, obojica su poginula zbog strujnog udara kojeg su ondje pretrpjeli.

Policija je izvijestila da je utvrđen identitet jednog, radi se o muškoj osobi, hrvatskom državljaninu starosti 21 godinu. Obavljenim očevidom je utvrđeno da je smrt nastupila kao posljedica strujnog udara visokog napona kojim je opskrbljen kolosjek putem kontaktne mreže.

Podsjetimo, ranije su izvijestili da je je jučer, 17. ožujka u 7.25 sati na Maksimiru u Ulici kneza Branimira, na teretnim kolosijecima željezničkog kolodvora Zagreb-Borongaj, na tlu između četvrtog i petog kolosijeka, uz teretne vagone pronađeno tijelo muške osobe. Na tijelu nisu pronađeni tragovi koji bi upućivali da je smrt nastupila kao posljedica kaznenog djela. Po obavljenom očevidu tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku Zagreb radi utvrđivanja identiteta.

Hrvatski studiji objavili su fotografiju jednog od preminulih, Michaela Sušeca.

-  Dekan Fakulteta hrvatskih studija obavještava da je izvrstan student I. godine kroatologije i filozofije i kulture Fakulteta hrvatskih studija, useljenik u Hrvatsku Nikola Michael Sušec tragično stradao u Zagrebu u srijedu 16. ožujka 2022. u 21. godini života. Rođen je u Eugenu, na zapadu savezne američke države Oregon 13. studenoga 2001. Završio je s izvrsnim uspjehom Katoličku srednju školu otaca marista u Eugenu (2016.–2020.) i upisao se na naš Fakultet kao pripadnik hrvatskoga iseljeništva u SAD-u u kvoti Hrvata izvan RH. U prvom semestru stekao je 34 boda po ECTS-u s prosječnom ocjenom 4,5. Pamtit ćemo njegov vedar lik, ljudskost, susretljivost, komunikativnost, srčanost i domoljublje. Fakultetska zajednica izražava sućut njegovu tati Josipu i majci Heidi Melindi. Nadnevak sprovoda objavit ćemo uskoro. Počivao u miru Božjem! -piše ispod objave.

Navodno je njegov kolega stradao kad ga je otišao tražiti. Njegov identitet još nisu objavili.

Izvor: 24sata/ Foto:24sata

Izvorni autor: 24sata/Večernji list

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.