EKSKLUZIVNE SNIMKE: Joe Biden Miloševića usporedio s Hitlerom, a velikosrpsku agresiju s nacizmom

15.01.2021. 20:16:00

U srijedu, 20. siječnja, na Četvrtom programu HRT-a s početkom u 17:30 sati moći ćete pratiti inauguraciju novoizabranog američkog predsjednika Joea Bidena. Posebnu emisiju vodit će Goran Rotim, a gosti u studiju su savjetnik premijera za vanjsku politiku Mate Granić i posebni izvjestitelj Europskog parlamenta za SAD Tonino Picula, obojica hrvatski bivši ministri vanjskih poslova. Uz njih i Milada Privora, bivša šefica Državnog protokola RH.

HRT uživo, putem Eurovizije, prenosi najsitnije detalje nikad neizvjesnije inauguracije novog američkog predsjednika Joea Bidena.

Sigurnosne mjere u Washingtonu podignute su na najvišu razinu pošto su Trumpovi pristaše 6. siječnja nasilno upale u zgradu Kongresa, a u njihovom je pohodu poginulo petero ljudi.

Tijekom emisije vidjet ćemo i dosad neobjavljene izjave Joea Bidena kako je Slobodana Miloševića uspoređivao s Hitlerom, a velikosrpsku agresiju 90-ih s nacizmom. Također, bit će riječi i o tome kakva je sudbina Donalda Trumpa nakon nasilnog pohoda na Kongres.

– Posebno se veselim što će naša publika po prvi puta, u prilogu Branke Slavice, vidjeti neke arhivske izjave Joea Bidena koje nikad do sada nisu kod nas prikazane. Prije mjesec dana sam zamolio našu dopisnicu Branku da istraži baš američke arhive i ona je uspjela u tom zadatku. Biden je veliki politički veteran i neće mu nitko trebati posebno objašnjavati kako definirati politiku SAD-a prema ovom našem prostoru. Koji njegovim izborom dobiva lijepu prigodu za iskorak u bolje. O svemu tome će u našem zagrebačkom i studiju u Bruxellesu govoriti “prva liga” hrvatske vanjske politike, rekao je urednik i voditelj projekta “Predsjednička inauguracija” Goran Rotim.

Izvor: Dnevno.hr/PDN/Photo:Profimedia

Izvorni autor: Zlatko Govedić/Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.