EKSPLOZIJA NA KRIMU U velikoj eksploziji na Krimu uništeni ruski projektili

21.03.2023. 07:26:00

Eksplozija na sjeveru anektiranog Krima uništila je ruske projektile koji su se prevozili željeznicom, priopćilo je ukrajinsko ministarstvo odbrane. Ruski čelnik grada Džankoja rekao je da je to područje napadnuto dronovima

Kao što je bilo i dosad, Ukrajina nije izričito potvrdila da stoji iza napada. Ako se potvrdi, to bi bio rijedak napada ukrajinske vojske na Krim, anektiran još 2014.

Ukrajinsko ministarstvo obrane priopćilo je da se 'nastavlja proces demilitarizacije Rusije i priprema ukrajinski poluotok Krim za deokupaciju'. Kijev je naveo da su rakete bile namijenjene ruskoj crnomorskoj floti, prenosi BBC. 

Igor Ivin, upravitelj kojeg je na tu dužnost postavila Rusija, rekao je da je 33-godišnji muškarac prebačen u bolnicu nakon što je dobio ozljedu od šrapnela oborenog drona. Nije spomenuo niti jedan oštećeni vojni cilj.

Zapalilo se nekoliko zgrada, a električna mreža je oštećena, kazao je Ivin, javljaju lokalni mediji.

Rusija je posljednji put prekrila Ukrajinu zbog napada dronovima na njezinu Crnomorsku flotu u krimskom lučkom gradu Sevastopolju u listopadu 2022. godine. Tada je rečeno da je devet dronova korišteno u napadu i da je oštećen ratni brod. Ukrajina nije preuzela odgovornost za napad.

Izvor: tportal.hr/Foto: Screenshot Twitter

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.