Emery zna da ga u Zagrebu čeka pakao

07.04.2021. 16:37:00

‘Dinamo zna igrati s loptom i ima dinamične igrače koji znaju dolaziti pred protivnički gol‘

Villarrealov trener Unai Emery vjeruje kako će zagrebački Dinamo od prve minute tražiti pobjedu protiv njegove momčadi u prvoj utakmici četvrtfinala Europske lige u jer je napunjen optimizmom nakon neočekivane eliminacije Tottenhama.

“Dinamo dolazi u jako visokom emotivnom stanju nakon izbacivanja Tottenhama. Sada se vidi jakim jer je bio pronašao rješenje u teškoj situaciji pa vidi priliku za prolazak u polufinale. Poštujemo Dinamo pa ćemo dati sve od sebe”, izjavio je Emery u srijedu na konferenciji za medije u sportskom kampu Villarreala.

Dinamo će u četvrtak ugostiti u Maksimiru sedmoplasiranu momčad španjolskog prvenstva a uzvratna utakmica igrat će se 15. travnja. Hrvatski prvak je osmini finala u Zagrebu pobijedio s 3-0 Tottenham nadoknadivši poraz od 0-2 iz Londona.

“Dinamo je eliminirao Tottenham, jednoga favorita za osvajanje ovog natjecanja, a eliminirao ga je zato što je velika momčad. Ima jako dobre igrače te je navikao pobjeđivati u svom prvenstvu ali i u velikim utakmicama u Europi”, rekao je Emery.

“Morat ćemo se prilagoditi njima, njihovoj igri, vidjet ćemo što će ponuditi. Vidjeli smo kako su dosad igrali u Europskoj ligi, pogledali smo karakteristike njihovih igrača, kolektivne i individualne. Mi ćemo nastojati iskazati svoju osobnost, svoj identitet i karakteristike, te se nastojati nametnuti u igri”, dodao je.

Emery se najviše pribojava Dinamovih kontrapada.

“Dinamo zna igrati s loptom i ima dinamične igrače koji znaju dolaziti pred protivnički gol. Dinamo će igrati na pobjedu od prve minute a kada dođe na red da se brani njegovi igrači branit će se zajedno. Morat ćemo imati puno odgovora na to. Kada budemo imali loptu morat ćemo nadići njegove linije koje će nas pritiskati a posebno jako moramo paziti na protunapade jer Dinamovi igrači izlaze prema naprijed jako brzo, tu se ističu”, istaknuo je.

Villarreal je pobijedio u posljednjih pet utakmica, od čega dva put u osmini Europske lige protiv kijevskog Dinama te u prvenstvu protiv Eibara, Cádiza i Granade. No Emery poziva na oprez jer se Dinamo pokazao dobrim tijekom čitave sezone u Europskoj ligi.

“Pred nama je jako teška utakmica. Ne smijemo im dopustiti protuudare. Morat ćemo znati igrati s loptom. Bit će to totalni nogomet, događat će se puno toga”, zaključio je Emery koji je sa Sevillom tri puta osvajao Europsku ligu a 2019. s Arsenalom izgubio u finalu od Chelsea.

Izvor: sportske.hr/Foto: JOSE JORDAN Afp

Izvorni autor: Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.