ESKALACIJA SUKOBA Zračni udari SAD-a u Siriji nakon smrtonosnog napada na bazu koalicije

24.03.2023. 07:42:00

Američka vojska izvela je više zračnih napada u Siriji u četvrtak navečer protiv skupina povezanih s Iranom, koje je okrivila za smrtonosni napad bespilotnim letjelicama u kojem je poginuo izvođač radova, ozlijeđen još jedan i ranjeno pet američkih vojnika, priopćio je Pentagon

Zračni udari bili su osveta za napad na bazu koalicije predvođene SAD-om, u blizini Hasake u sjeveroistočnoj Siriji otprilike u 13,38 sati u četvrtak, rečeno je.

Američka obavještajna zajednica procijenila je da je dron iranskog podrijetla, priopćila je vojska.

Američki ministar obrane Lloyd Austin rekao je da su napadi bili usmjereni na skupine povezane s iranskom Korpusom čuvara islamske revolucije.

"Zračni napadi izvedeni su kao odgovor na današnji napad, kao i na niz nedavnih napada na koalicijske snage u Siriji od strane skupina povezanih s IRGC-om", kazao je Austin, prenosi se u priopćenju.

Izvor: tportal.hr/Foto: EPA / Autor: AHMED MARDNLI

Izvorni autor: Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.