EVAKUIRA SE VOJARNA U PETRINJI: Dom je za više od 300 civila, volonterima, centru HV-a…

08.01.2021. 10:50:00

Petrinjska vojarna “pukovnik Predrag Matanović”, od potresa 29. prosinca privremeni je dom mještana čiji su domovi oštećeni ili porušeni u potresu. Kako javlja Ravnateljstvo civilne zaštite, tamo je smješteno 338 civila, ali i 30 volontera Crvenog križa, volonteri Doma zdravlja Petrinja, tri njegovatelja Doma za starije te službenici Ministarstva hrvatskih branitelja.

Tamo je prvog dana potresa uspostavljen i taktički operativni centar Hrvatske vojske na čijem je čelu zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general-pukovnik Boris Šerić koji na terenu koordinira aktivnosti zahtjevima Stožera civilne zaštite, javlja Ministarstvo obrane.

No, naknadni potresi očito su narušili samu konstrukciju pa je, kako javlja N1, u tijeku evakuacija iste. Oni će sada biti premješteni u domove za starije u Zagrebu i u Topusko. O evakuaciji centra Petrinje koji je ograđen metalnim ogradama, još uvijek se razgovara.

Što će biti s vojnim osobljem i opremom zasad nije poznato, o svemu smo poslali upit MORH-u, a njihov odgovor ćemo odmah objaviti.

Izvor: Dnevno.hr/PDN/Foto: Ilustracija/Marko Prpic/PIXSELL

Izvorni autor: Matea Vidić/Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.