Evo kako je struja Zdravka Mamića kreirala cirkus u Dinamu, prokockala čistu pobjedu i postala - gubitnik

28.01.2023. 14:50:00

Mogli su u miru čekati redovnu izbornu Skupštinu i onda provesti svoj naum
 
  

Gradski ured za opću upravu i imovinsko-pravne odnose je rekao svoje, član Uprave Dinama Krešimir Antolić je na sjednici Skupštine od 12. prosinca prošle godine nelegalno smijenjen. Ured drži da je po Statutu Dinama Izvršni odbor taj koji imenuje i razrješava članove Uprave.

Dakle, drugim riječima, najveću zbrku u cijeloj priči autorizirao je Nadzorni odbor Dinama koji predvodi Miroslav Rožić, a još ga čine Nikola Polak i Andrej Meniga. Jer društvo iz Nadzornog odbora je izdalo zaključak da je skupštinska odluka obvezujuća za Izvršni odbor, te da je odbor koji predvodi predsjednik Mirko Barišić prekršio klupski Statut. Tako su klupski zaposlenici i suradnici obaviješteni da je Antolić razriješen. A zadatak Nadzornog odbora jest skrbi o klupskom Statutu. S obzirom na ono što je stiglo iz Gradskog ureda, izgleda da nisu bili na "ti" sa Statutom.

Sad se naravno svi mogu pitati hoće li nakon takve greške u koracima Nadzorni odbor podnijeti ostavku?

Očito je da neki skupštinari nisu pravovaljano verificirani, a s obzirom da se njihovi potpisi nalaze i na onom zahtjevu za sazivanje izvanredne sjednice Skupštine, očito je i da za sazivanje iste nema dovoljan broj potpisa. Oni koji su tražili sazivanje skupili su 45 potpisa, četiri više od potrebnih 41.

Međutim, kad se izbace ovi koji nisu verificirani i koji nemaju pravo glasa, onda dolazimo do manjka broja potpisa. Tako da se izvanredna sjednica Skupštine ne može održati. Što u konačnici i nije bitno, jer će se ionako održati redovna izborna Skupština, najkasnije do 11. ožujka. Na kojoj se može smijeniti predsjednik Mirko Barišić, te izabrati novi Izvršni odbor. A taj novi Izvršni odbor onda može razriješiti i članove Uprave, te imenovati nove.

Naravno, pitanje je kako će se glasovati na toj redovnoj izbornoj Skupštini. Nitko ne može tvrditi da će svi ostati na istom mišljenju, zar ne? Možda se u međuvremenu promijeni odnos snaga.

Nadalje, jučer je u plavom domu bila i sportska inspekcija Ministarstva. Njihov nadzor je tajan, tako da oko toga nema informacija dok nadzor ne završi. Ako se utvrdi da recimo Skupština Dinama nije birana u skladu s pravovaljanim statutom koji je usklađen sa zakonom, može dospjeti u blokadu i neće moći donositi odluke.

Dakle, priča oko Dinama niti izdaleka nije gotova. Za sada je pobjednička ona struja koju predvodi predsjednik Barišić ili ako hoćete ona koju smo kolokvijalno nazvali "struja Krešimira Antolića". Mnogo toga će naravno kazati i završetak nadzora sportske inspekcije.

Pomalo je ipak nejasno zašto je zapravo struja koje je nazvana "strujom Zdravka Mamića" i krenula u svu tu priču koja je na koncu iznjedrila pravi cirkus u Dinamu i iznimno naštetila klubu.

Mogli su u miru čekati redovnu izbornu Skupštinu i onda mirno provesti svoj naum, jer su očito, kad pogledamo onu Skupštinu od 12. prosinca, imali dovoljno glasova za to.

Da, i oni koji tada nisu imali pravo glasa mogli su biti verificirani u predvečerje redovne Skupštine. U ovom trenutku pobornici te struje izgledaju kao gubitnici...

Izvor: sportske.hr/Foto: fah

Izvorni autor: Davorin Olivari

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.