Evo liste najaktivnijih saborskih zastupnika u proteklih godinu dana

15.07.2021. 19:47:00

Iako zbog gradonačelničkih obveza u posljednje vrijeme rjeđe dolazi u Hrvatski sabor, Miro Bulj (Most) uvjerljivo je najaktivniji zastupnik po broju javljanja u aktualnom sazivu koji je konstituiran 22. srpnja prošle godine.

Bulj se, naime, u proteklih godinu dana za riječ javio čak 1006 puta, uglavnom kako bi replicirao (268 puta) i odgovorio na repliku (215 puta).

Mostov zastupnik i u prošlom je saborskom sazivu prednjačio po broju javljanja, u nepune četiri godine učinio je to 3252 puta.

Uzme li se to u obzir, a Bulj održi započeti trend, moguće je da mu učinak na kraju četverogodišnjeg mandata bude i bolji, ne zapriječe li ga u tome obveze prvog čovjeka Sinja.

Drugo mjesto po broju javljanja (603) uspjela je zadržati Anka Mrak-Taritaš (GLAS).

Na treće se plasirala Marija Selak Raspudić (574), nezavisna zastupnica s liste Mosta, iza nje su Dalija Orešković iz Centra (461), nezavisna Marijana Petir (439) i SDP-ov Domagoj Hajduković (419).

I u strukturi njihovih javljanja prednjače replike i odgovori na njih.

Svi zastupnici aktualnog saziva za riječ su se ukupno javili 16.368 puta, mahom kako bi replicirali jedni drugima ili odgovorili na replike. Zbrojene, te dvije aktivnosti dosežu gotovo 10 tisuća javljanja.

HDZ-ov Zulim nije se javio nijednom

Saborska statistika otkriva i zastupnike koji su se rijetko javljali za riječ, a u proteklih godinu dana to nijednom nije učinio HDZ-ov Vinko Zulim.

Jednom je govorio SDP-ov Stjepan Kovač, po tri puta HDZ-ovi Mato Čičak i Marin Piletić, šest puta Zlatko Hasanbegović, a osam puta bivši predsjednik SDP-a Davor Bernardić.

Te brojke nisu i konačne jer ne obuhvaćaju posljednji tjedan zasjedanja, pa su moguće određene promjene, no trend se sasvim sigurno neće promijeniti.

Izvor: Nacionalno.hr

Izvorni autor: Nacionalno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.