Evo što se događa s Prljavcima: Nismo se raspali, ali mogući su nastupi u različitom sastavu...

06.05.2022. 12:09:00

OGLASILI SE PREKO ODVJETNIKA

Moguće je da će Prljavo kazalište u budućnosti djelovati ili nastupati u sastavu koji je različit od onoga koji je djelovao prethodnih godina, stoji u priopćenju

Nakon što je jučer odjeknuo da se raspada bend Prljavo kazalište, stiglo je priopćenje od odvjetničkog tima Jasenka Houre.

Službeno očitovanje Jasenka Houre 24sata prenosi u cijelosti:

'Bend Prljavo kazalište nije se raspao nego i dalje djeluje i aktivno radi na stvaranju novog glazbenog materijala kao i na planiranju budućih aktivnosti u obliku nastupa uživo i izdavanja albuma.

G. Houra i dalje ostaje član Prljavog kazališta. Notorna je činjenica da je g. Houra jedan od osnivača benda Prljavo kazalište i autor nekih od najvećih hitova Prljavog kazališta. Javnosti, a pogotovo fanovima Prljavog kazališta, suvišno je posebno objašnjavati ulogu g. Houre u Prljavom kazalištu.

Moguće je da će Prljavo kazalište u budućnosti djelovati ili nastupati u sastavu koji je različit od onoga koji je djelovao prethodnih godina, ali takve promjene događale su se kroz gotovo pola stoljeća aktivnog djelovanja Prljavog kazališta i nisu utjecale na rad i stvaralaštvo Prljavog kazališta. Štoviše, g. Houra i drugi članovi benda i dalje imaju namjeru zajedno raditi i u skorijoj budućnosti zajedno s obožavateljima proslaviti veliku 45. godišnjicu osnutka Prljavog kazališta.

24sata
Foto: Dnevni Avaz/PrivatniAlbum/Facebook

Međutim, g. Houra smatra kako se recentnim postupanjem g. Fileša i izjavama iznesenim u njegovim medijskim istupima stvara isključivo negativna atmosfera i percepcija ne samo njega već i samog benda, što u konačnici ni za koga ne može biti produktivno. Prijetnje tužbama i ostale izjave g. Fileša nepotrebne su i prije svega neutemeljene, ali nema sumnje da će g. Houra u bilo kojem od tih postupaka dokazati što je i tko čini Prljavo kazalište i kome pripada pravo na korištenje tog naziva.

G. Fileš nije vlasnik Prljavog kazališta, kako to tvrdi, niti je itko drugi vlasnik Prljavog kazališta. Prljavo kazalište čine njegovi članovi i u djelovanju benda nastupaju zajednički. Što se tiče žigova povezanih s Prljavim kazalištem, dio žigova koji danas nominalno možda i glase na ime g. Fileša registrirani su na njegovo ime bez suglasnosti drugih članova ili su pak samoinicijativno preneseni na njegovo ime s društva putem kojeg je Prljavo kazalište poslovalo. Naime, g. Fileš je iskoristio povjerenje drugih članova benda koji su bili orijentirani na druge, kreativne zadaće, i doveo se u poziciju da danas pokušava upravljati Prljavim kazalištem kao osobnom imovinom.

24sata
Foto: Privatni album

Osim poznatog jezika, radi se i o žigovima koji predstavljaju naslove pjesama, autorskih djela g. Houre i nekih drugih članova Prljavog kazališta. Nevjerojatno je da g. Fileš prisvaja žig 'Heroj ulice' kada je općepoznato da je upravo g. Houra autor te kultne pjesme.

Isključivi interes g. Houre je nastavak djelovanja Prljavog kazališta te je on, kao što su vjerojatno i drugi članovi benda, spreman na sporazum kako bi se cjelokupna situacija riješila na zadovoljstvo svih članova benda, a sve s ciljem održavanja Prljavog kazališta'.

Izvor: 24sata/Foto:24sata/privatni album

Izvorni autor: Ivana Prkačin/24sata

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.