Evo zašto je predsjednik Milanović napustio službeni protokol obilježavanja akcije Maslenica

22.01.2021. 10:00:00

 

Milanović je to učinio zbog osoba koje su na sebi imale natpis ‘Za dom spremni‘

Povodom obilježavanja 28. obljetnice vojno-redarstvene operacije 'Maslenica '93. predsjednik Zoran Milanović odbio je sudjelovati u protokolu jer je doznao da u protokolu sudjeluju osobe koje na sebi imaju natpis ‘Za dom spremni’. 

Kako javlja N1, o svemu se telefonom čuo i s premijerom Plenkovićem te je krenuo natrag u Zagreb. Protokol je napustio i Robert Hranj, načelnik Glavnog stožera te ljudi iz vrha vojske.

Radilo se o pripadnicima HOS-a. Na informaciju da je Milanović napustio protokol, medijima su kazali da ih je predsjednik odavno bacio u smeće. Čini se da je jedan dio HOS-ovaca bio dio službenog protokola, a dio nije.

Jedan pripadnik HOS-a kazao je da su trebali biti u protokolu, ali da ih je netko zaboravio.

Ante Baraba Knez, zajnik udruge HOS-a Zadar, kazao je da su službeno u protokolu.

- Službeno smo u protokolu kao svaka udruga iz Domovinskog rata. Rečeno nam je da ako smo u protokolu da idemo na polaganje vijenaca. Gospodin predsjednik ako nije dostojan doći među branitelje, poklonit se žrtvama Maslenice i drugih vojno-redarstvenih akcija, ne mora doći - kazao je Baraba Knez te ponovno kazao da su dobili poziv županije da dođu službeno.

- Nije bilo nikakvo vrijeđanje, nikakav plan. Kad je počeo protokol i kad smo vidjeli da predsjednika nema, sramota - kazao je. 

- Neka dođe pred mene i kaže da mu ovo smeta. Moja braća i ja smo pod tim znakom krv prolili. Moj sin ima 21. godinu, nasljednik je branitelja Domovinskog rata. Nemojmo zavaravati javnost. Kažu incident, kakav incident? - kazao je Baraba Knez.

N1 je također objavio fotografije okupljenih zbog kojih je predsjednik napustio obilježavanje akcije.

image
 N1
image

Izvor: n1/ Foto: n1

Izvorni autor: N1 Hrvatska

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.