Filipović sazvao hitan sastanak u INA-i? Čeka se odluka o zatvoru za uhićene

28.08.2022. 11:07:00

U velikoj akciji USKOK-a i policije u subotu je uhićeno nekoliko ljudi za koje se sumnja da su počinili kaznena djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i pomaganja u zlouporabi povjerenja u gospodarskom poslovanju, sve u sastavu zločinačkog udruženja te kaznena djela pranja novca. Konkretnije, radi se o poslovanju na štetu INA-e. Uhićenima je na računima blokirano oko 800 milijuna kuna, što je znatno više nego što se procjenjivalo u početku. Uhićen je jedan od direktora u INA-i, šef Hrvatske odvjetničke komore i bivši šef hrvatske MMA lige. Sve ih se tereti za pranje novca na način da su u transakcijama prirodnim plinom na štetu dva trgovačka društva pribavili korist veću od 800 milijuna kuna. Odluka o istražnom zatvoru za uhićene trebala bi biti donijeta tijekom dana u nedjelju.

HRT javlja i kako je šteta koja je počinjena u INA-i dosegnula iznos od milijardu eura.

Ispitivanja uhićenih se nastavljaju i danas.

HRT doznaje da je ministar gospodarstva Davor Filipović koji je bio član nadzornog odbora INA-e sazvao hitan sastanak s upravom INA-e koji je odredio za ponedjeljak.

Izvor: n1/ Foto: PIXSELL

Izvorni autor: N1 Hrvatska

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.