Finci zbog Milanovićevih izjava o ulasku u NATO zvali Radmana

26.04.2022. 21:57:00

BIJES ZBOG IZJAVA

Ministar Pekka Haavisto na Twitteru je napisao da mu je Radman rekao kako će Hrvatska Vlada i parlament podržati finski ulazak u NATO, ako odluče aplicirati

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović rekao je u utorak da Finska i Švedska ne mogu u NATO dok se ne promijeni izborni zakon u BiH, piše 24sata .

- Hrvatski sabor "ne smije ratificirati ničiji pristup NATO-u - dok se ne promijeni izborni zakon u BiH, naglasio je. Milanović je novinarima rekao da se o ulasku Finske i Švedske u NATO može razgovarati, ali smatra to "vrlo opasnom avanturom".

Naravno, te su njegove izjave izazvale i strku među Fincima, a ministar vanjskih poslova Pekka Haavisto zbog svega je nazvao hrvatskog kolegu Gordana Grlića Radmana kako bi mu izrazio zabrinutost.

Večeras su se iz finskog ministarstva oglasili na Twitteru.

- Imao sam dobar razgovor s kolegom Radmanom. Potvrdio je da Hrvatska podržava politiku otvorenih vrata NATO-a i ako Finska odluči aplicirati za članstvo, hrvatska Vlada i parlament će to potvrditi - napisao je Haavisto.

Izvor: 24sata/Foto: Dnevnik.hr

Izvorni autor: Ivan Hruškovec/24sata

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.