(FOTO) Mažar, Jurković i Penava uručili ključeve za novoizgrađeni višestambeni objekt

10.11.2019. 11:26:00

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje, Nikola Mažar, ujedno i izaslanik Vlade Republike Hrvatske, zapovjednik Hrvatske kopnene vojske, general – bojnik Siniša Jurković kao izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra obrane Republike Hrvatske te gradonačelnik Grada Vukovara, Ivan Penava nazočili na svečanom useljenju korisnika u novoizgrađeni višestambeni objekt u Vukovaru, na adresi Ive Tijardovića 9, gdje su im uručili ključeve i ugovore o najmu.

Naime, riječ je o novoizgrađenom višestambenom objektu s 21 stambenom jedinicom, izgrađenom u okviru Nacionalnog programa stambenog zbrinjavanja na potpomognutim područjima za potrebe stambenog zbrinjavanja osoba s liste prvenstva Grada Vukovara, deficitarnih kadrova u Gradu Vukovaru te kadrova Ministarstva obrane Republike Hrvatske. Ukupna vrijednost izgradnje višestambenog objekta iznosi 8,23 milijuna kuna.

Svih šest građevina su iste veličine i katnosti te imaju isti broj stambenih jedinica (stanova) – svaka ima 21 stan, što je sveukupno 126 stanova, a od čega dvije zgrade su u nacionalnom programu obnove i izgradnje višestambenih zgrada.

” Sukladno Nacionalnom programu stambenog zbrinjavanja Vlade danas smo u mogućnosti useliti 13 obitelji s područja grada Vukovara, a time stvaramo i preduvjete ostanka tih obitelji u Vukovaru “, istaknuo je državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar, dodavši kako će do kraja godine, ukoliko radovi budu gotovi, stambeno biti zbrinuto još 60 obitelji na području Vukovara, a prema projekcijama za iduću godinu, još oko 150 obitelji, dok bi u cijeloj državi više od tisuću obitelji trebalo biti stambeno zbrinuto.

Ključeve stanova dobili su pripadnici Hrvatske vojske, osobe iz skupine zdravstvenih zanimanja te stručnjaci ostalih zanimanja koja su deficitarna u Vukovaru. General-bojnik Siniša Jurković, zapovjednik Hrvatske kopnene vojske, izrazio je zadovoljstvo što se program stambenog zbrinjavanja pripadnika HV-a nastavlja.

” Vratili smo hrvatskog vojnika u herojski grad Vukovar, zasad je to jedna inženjerijska satnija, no nadam se kako će za godinu dana ovdje biti cijela bojna. Vojnik je najveća vrijednost i vrlo nam je važno kako, u kojim uvjetima i gdje živi ”, poručio je Jurković, naglasivši kako Vukovar i Hrvatsku vojsku vežu neraskidive veze i odlična suradnja.

Novouseljenim obiteljima čestitao je i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, uputivši zahvalu Središnjem državnom uredu za obnovu i stambeno zbrinjavanje zbog realiziranog projekta, zadovoljan činjenicom da u grad doseljavaju nove mlade obitelji.

Također, na istoj lokaciji, u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja (RHP) krajem srpnja 2019. godine započeti su radovi na izgradnji treće zgrade vrijednosti radova 1,26 milijuna eura.

Izvor: narod.hr/Foto: PR

Autor: