(FOTO/VIDEO) ‘ŽRTVE VUKOVARA I ŠKABRNJE SE NE ZABORAVLJAJU: Veličanstvena slika iz Zagreba, građani pale svijeće i lampione

17.11.2022. 20:23:00

Cijela Hrvatska ovoga se tjedna prisjeća žrtve i pada Vukovara i Škabrnje 18. studenog 1991,. kada je slomljena herojska obrana grada Vukovara, a u Škabrnji počinjen stravičan zločin nad stanovništvom. Posebno je emotivno večer uoči tužne obljetnice kad se diljem zemlje pale svijeće u ulicama koje nose ime Grada heroja, Vukovara.

Srednja škola PŠV Vladimira Preloga, njihovi učenici, profesori i ostalo školsko osoblje tradicionalno zapalili su svijeće i lampione u spomen na sve žrtve Domovinskog rata te posebice Vukovara i Škabrnje.

Svemu su se priključili i ostali građani koji se kao i svake godine dostojanstveno prisjećaju velikih stradavanja te su duž Vukovarske ulice zapalili brojne lampione, piše 7dnevno .

I bajkeri su prošli kroz Zagreb u tradicionalnom obilježavanju sjećanja na žrtvu.

FOTOGALERIJU POGLEDAJTE OVDJE

Izvor: 7dnevno/PDN/Foto: 7dnevno

Izvorni autor: 7dnevno

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.