Francuzi se naslađuju: Hrvati, pa naši su plavi uvijek glavni

15.10.2020. 07:51:00

Francuska reprezentacija igrala je bez okusa, piše Le Figaro u komentaru pobjede svjetskih prvaka na Maksimiru, dok L'Equipe tvrdi: Ova Hrvatska nije na nivou finalista Svjetskog prvenstva

Treći put u nešto više od dvije godine Francuska je pobijedila Hrvatsku, ovaj put ne 4-2 nego 2-1. Dojam nije toliko loš, ali svjetski prvaci opet su potvrdili kvalitetu i ostali u igri za prvo mjesto naše skupine Lige nacija s Portugalom.

"Njihov plamen i dalje gori", izvijestio je najpoznatiji francuski sportski dnevnik L'Equipe o pobjedi Francuza na Maksimiru pred 6266 gledatelja.

"Rezultat nije isti kao u rujnu (4-2), protivnik nije bio na nivou iz finala Svjetskog prvenstva, ali ova je utakmica svejedno pružila dobar nogomet, tri dana nakon uspavanke protiv Portugala", dodaju.

- Bila je to komplicirana utakmica, ne previše lijepa za gledanje. Travnjak je bio mekan i težak, protivnik je htio pobijediti. Najvažnije je što smo pobijedili, pokazali smo da smo jaki u obrani i da možemo zabiti i iz najmanje prilike - rekao je nakon utakmice strijelac vodećeg gola Antoine Griezmann, koji je debitirao u novim Puminim kopačkama "Rimac".

"Griezmann - Mbappé - Lloris, plavci vam kažu hvala", piše Le Figaro, dok u drugom tekstu ističu kako je Mbappé bio spasitelj, a reprezentacija "bez okusa".

Le Parisien nešto optimističnije gleda na osmu utakmicu Francuske protiv Hrvatske i šestu pobjedu, uz naslov "Uvijek su glavni plavci".

Nisu zaboravili ni atmosferu na tribinama.

"Na zagrebačkim tribinama vidio se žar koji smo gotovo zaboravili. Gotovo 7000 gledatelja žustro je guralo hrvatsku momčad tijekom utakmice", pišu kolege iz Pariza, u kojemu će, kao u još osam francuskih regija, vrijediti policijski sat od 21 do 6 ujutro najmanje četiri tjedna.

Izvor: 24sata/ Foto: Reuters/PIXSELL

Izvorni autor: Josip Tolić/24sata

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.