Franko Vidović napustio vođenje sjednice Odbora za obranu!

29.11.2022. 18:18:00

Predsjednik Odobra za obranu Hrvatskog sabora Franko Vidović napustio je sjednicu odobra i vođenje sjednice prepustio potpredsjedniku Odobra Anti Deuru.

Vidović je apelirao na premijera Plenkovića i Vladu “da postupe u skladu s Ustavom i zakonima te poslovnikom Vlade i zatraže u regularnoj proceduri suglasnost Predsjednika Republike”.

Napomenuo je da će ako u takvoj legitimnoj i legalnoj proceduri odgovor predsjednika Zorana Milanovića bude i negativan, pomoć Ukrajini podržati.

“Procedura mora biti kristalno čista i utemeljena na Ustavu i zakonima Republike Hrvatske. S obzirom na to da predsjednik RH nije zaprimio zahtjev za prethodnu suglasnost od Vlade RH kao jedinog ovlaštenog predlagatelja sukladno Ustavu i da budući da po mom mišljenju nisu stečeni uvjeti za raspravljanje i odlučivanje o prijedlogu ove odluke, ja se izumimam od daljnjeg vođenja raspravljanja i glasanja na ovoj sjednici. Određujem da dalje sjednicu vodi potpredsjednik gospodin Ante Deur”, poručio je Vidović i napustio sjednicu.

Izvor: n1/ Foto: n1

Izvorni autor: N1 Hrvatska

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.