FRIZERSKI SAMO IZVANA, A UNUTRA NEŠTO DRUGO! Hrvatski carinici maestralno zeznuli ljubavni par: Vidjeli su dečka s vrećicom

02.06.2023. 18:35:00

PODIGNUTA PRIJAVA

Frizerka i njezin dečko uhvaćeni su u iznenadnoj akciji na gradskoj tržnici. Naime, istragom u frizerskom salonu otkrivena je golema količina duhanskih proizvoda, piše Dnevno.hr.

Prije nekoliko dana, carinici su primijetili ženu koja je na štandu s tekstilom na zagrebačkoj gradskoj tržnici na Volovčici prodavala šteke cigareta. Odlučili su postaviti zamku.

Foto: Carina

Kada je dečko krenuo prema štandu noseći punu torbu i PVC vrećicu iz frizerskog salona, carinici su ga presreli. Otvaranjem torbe i vrećice pronašli su duhan, a na štandu su pronađene i veće količine cigareta.

Prilikom pregleda prodajnog štanda na kojem je hrvatska državljanka prodavala tekstilne odjevne predmete kao paravan, pronađena je veća količina cigareta i sitno rezanog duhana koji su bili vidno izloženi za nezakonitu prodaju na tržnici.

Frizerski salon pak pretvoren je u pravo skladište ‘rasutog tereta’ s hrpom cigareta i duhana. Ukupno je pronađeno oko 82 kilograma sitno rezanog duhana te oko 1400 kutija raznih vrsta cigareta, bez duhanskih markica Ministarstva financija.

Foto: Carina

Ukupno je pronađeno 81.75 kilograma sitno rezanog duhana (pakiranog u PVC vrećice težine 0.2, 0.4 i 0.5 kg) i 27.960 komada (1398 kutija) različitih vrsta cigareta bez duhanskih markica Ministarstva financija RH. Žena i muškarac su te proizvode skladištili u frizerskom salonu te ih prodavali na prodajnom štandu tržnice.

Foto: Carina

Služba za mobilne jedinice Zagreb će podnijeti kaznenu prijavu protiv osumnjičenih nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu zbog kaznenog djela nedozvoljene trgovine prema članku 264. stavku 1. Kaznenog zakona, priopćila je Carinska uprava.

Pronađena roba je oduzeta, a nadležnom carinskom uredu bit će podnesen zahtjev za obračun i solidarnu naplatu trošarine od osumnjičene hrvatske državljanke, vlasnice obrta i osumnjičenog hrvatskog državljanina u ukupnom iznosu od 13.545,38 eura.

Izvor: Dnevno.hr/PDN/Foto:Ilustracija/policija

Izvorni autor: PDN/Dnevno.hr/I.G.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.