GDJE ĆE NAM DANAS TREBATI KIŠOBRAN? U nekim dijelovima zemlje pljuskovi s grmljavinom, HAK upozorava na jaki vjetar koji usporava vožnju uz jadransku obalu

25.08.2021. 09:27:00

Kako prognozira DHMZ, danas će u Hrvatskoj biti oblačno sa sunčanim razdobljima, a mjestimice i s kišom, češćom u Dalmaciji gdje će biti i pljuskova s grmljavinom, lokalno moguće izraženijih.

Uglavnom suho zadržat će se u sjeverozapadnim krajevima te osobito na sjevernom Jadranu gdje će biti i najsunčanije.

Vjetar na kopnu slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni.

Na Jadranu će puhati umjerena do jaka bura, podno Velebita i s olujnim udarima, a prema večeri i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura od 18 do 23 na kopnu te između 25 i 29 °C na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije.

Jaki vjetar jutros usporava vožnju na pojedini dionicama cesta uz jadransku obalu

HAK u srijedu ujutro upozorava da jaki vjetar jutros usporava vožnju na pojedini dionicama cesta uz jadransku obalu dok mokrih kolnika mjestimice ima u Dalmaciji i Slavoniji.

Zbog vjetra promet je dozvoljen samo za osobna vozila na Paškom mostu i autocestom A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica dok je za ostala vozila predviđen obilazak državnom cestom DC3 preko Gornjeg Jelenja.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Svete Marije Magdalene te na lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim tovarnim prostorom.

Na Krčkom mostu, zbog olujnog vjetra, zabranjen je promet u oba smjera motociklima, prikolicama za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozilima visine preko 1,9 m, autobusima na kat te autobusima i osobnim vozilima koja vuku malu prikolicu.

Jak vjetar usporava vožnju autocestom A1Zagreb-Split-Ploče između tunela Sveti Rok i vijadukta Božići, vozi se uz ograničenje brzine 40km/h, a dionica je otvorena za sav promet.

Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih epidemioloških kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu.

Trajektna linija Prizna-Žigljen u prekidu u pojedinim trajektnim lukama i pristaništima su zbog povremeno povećane gustoće prometa tijekom dana moguća čekanja.

Izvor: Dnevno

Izvorni autor: Dnevno.hr/Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.