GENERAL ISMIJAO STOŽER: ‘Mrtvi su živi, živi su mrtvi… Bože, daj nam snage’

14.05.2020. 11:54:00

General Željko Sačić, član Hrvatskih suverenista koji su u pregovorima sa Domoljubnim pokretom Miroslava Škore, upravo se vratio sa sastanka na kojem su detaljizirali sporazum.

Iako su se u ovoj političkoj kombinaciji pojavile teškoće, Željko Sačić kaže da se mozaik polako slaže i da će u datom trenutku ova koalicija HDZ-u i SDP-u biti sasvim ozbiljna prijetnja:

Plenković je u stanju učiniti sve da umanji naš značaj

“Plenković je pragmatičan političar. On nas je u stanju marginalizirati i umanjivati nam značaj do posljednjeg trenutka, a kad mu ‘dogori’ u stanju je učiniti sve”, rekao je Sačić za Dnevno.

Ujedinjenje desne opcije, nešto je što Sačić oduvijek priželjkuje, iako je svjestan sitnih različitosti unutar te frakcije. Razlike su, kaže, što ideološke, što programske:

“Shvatili smo da jednostavno jedni drugima moramo napraviti ustupke. Postoje neke stvari koje se meni osobno ne sviđaju, no one su zakonski uokvirene i to valja poštivati. Osim toga, naše međusobno uvažavanje je jedini način da se nakon 15 godina pojavi jedna realna opasnost koja može ugroziti dvije vodeće stranke”.

Ismijao Stožer

Željko Sačić “klimavost” aktualne politike iščitava i u poslu koji radi Stožer civilne zaštite:

“Ovo sa Capakom i Božinovićem, avionom iz Frankfurta, četiri nestala bolesna ili sumnjivo bolesna putnika, njima odredenom izolacijom i pored toga samoizolacijom, u Splitu su ‘mrtvi’ živi, a ‘živi’ zakopani, osoba s virusom puštena kući a zdrava zadržana u bolnici… Bože, daj nam snage”, završava sarkastično general.

Izvor: Dnevno.hr/Foto:Franjo Marić

Izvorni autor: Snježana Vučković

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.