General Miljavac nakon sastanka s Plenkovićem: Postoje dvije varijante

12.08.2021. 15:33:00

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković sastao se s generalima zapovjednicima i visokim časnicima koji su sudjelovali u Vojno-redarstvenoj operaciji "Bljesak".

Povod sastanka je zamolnica tužilaštva Bosne i Hercegovine za pružanje međunarodne pravne pomoći dostavljene temeljem Sporazuma između Vlade RH i Vlade BIH o pravnoj pomoći u građanskim i kaznenim stvarima.

Plenković je nakon sastanka kazao da će se odluke o generalima donositi nakon što Ministarstvo pravosuđa sve analizira.

Pavao Miljavac, predsjednik Hrvatskog generalskog zbora i nekadašnji načelnik Glavnog stožera HV-a, nakon sastanka je poručio da u ovoj situaciji postoje dvije varijante.

“Svi generali su iznijeli svoj stav i došli smo do zaključka da ova varijanta, da to preuzme ministarstvo pravosuđa i da se nađemo nakon detaljne analize i da bi tada odlučili što i kako. U tom smjeru smo i krenuli. Varijanta A je da to jednostavno odbijemo, Hrvatska bi se na neki način riješila tog problema, a generali bi vjerojatno dignuli optužnice u BiH, tjeralice i mi bi bili blokirani za svoj život i da se ne mičemo iz Hrvatske”, rekao je Miljevac, navodeći da im ta varijanta nije prihvatljiva.

“Mislim da to nije varijanta, da je ova varijanta puno bolja. Mi znamo što smo radili, kako i da nikad ni u jednom momentu nije bilo zapovjedi za granatiranje civilnih ciljeva, a u ratu se gine, nije to balet, ima i nevbinih žrtava”, poručio je Miljavac.

Izvor: n1/ Foto: n1

Izvorni autor: N1 Info

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.