GLAS NARODA: Kad se Dalić oprosti, Vatrene bi trebao preuzeti ovaj trener

23.11.2023. 19:35:00

Gotovo 14.000 čitatelja odgovorilo je na pitanje o tome tko u budućnosti zaslužuje voditi Hrvatsku

Najavom da će se možda oprostiti nakon Europskog prvenstva 2024. te prepustiti kormilo Vatrenih "nekome mlađem", Zlatko Dalić odškrinuo je vrata aspirantima na najpoželjniji, katkad i najstresniji nogometni posao.

Daleko je još Njemačka i potencijalni labuđi pjev srebrnog i brončanog izbornika sa svjetskih prvenstava. Naravno da se Dalić dotad stigne još dvaput predomisliti i ostati vjeran ugovoru koji ga s Hrvatskom veže do Mundijala 2026., isto kao što i mogući nasljednici u međuvremenu mogu pronaći jake angažmane.

Ipak, velik odaziv u anketi Sportskih novosti o tome tko bi trebao biti sljedeći kormilar Vatrenih (kad god za to dođe vrijeme) jasno sugerira da nogometnu javnost itekako zanima izbornička "igra prijestolja".

Do trenutka kad smo pogledali rezultate, na pitanje je odgovorilo gotovo 14.000 čitatelja, a većina smatra da je Nenad Bjelica najbolji kandidat za idućeg izbornika hrvatske nogometne reprezentacije. Za njega je glasalo 21% čitatelja.

U anketi slijede Slaven Bilić (18%), Matjaž Kek (14%) i Igor Tudor (12%), a puno manje glasova dobili su Niko Kovač, Igor Bišćan Dragan Skočić. Ne treba zanemariti ni opciju "nitko od navedenih", koja je odnijela značajnih 22% glasova.

image

Nenad Bjelica

 Foto: ABDULHAMID HOSBAS Anadolu Agency Via Afp

Dalić je u srijedu u razgovoru za Novu TV otkrio da bi mu Euro moglo biti zadnje natjecanje s Vatrenima.

- Nadam se da ćemo u Njemačkoj napraviti naš narod ponosnim. Zbog Eura sam odbio puno poziva. Bio sam pod velikim pritiskom. Moja uloga izbornika nema cijenu. Hrvatsku ću voditi u Njemačkoj sigurno, a što će biti kasnije, vidjet ćemo. Možda je trenutak za neke mlađe. Istrpio sam puno toga, a nakon Njemačke će biti sedam godina - poručio je.

Izvor: sportske.hr/Foto: SN Ilustracija

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.