Glasnogovornik Vlade se oglasio o napisima Nacionala

31.01.2023. 11:52:00

Glasnogovornik vlade Marko Milić oglasio se o porukama u kojima, kako navodi tjednik Nacional, dogovara uhljebljivanje u Hrvatskim šumama. 

Glavni urednik Nacionala Berislav Jelinić objavio je dio poruka za koje kaže da ih je Jakupčić poslao glasnogovorniku Vlade Marku Miliću.

Milićev odgovor prenosimo u cijelosti.

“Vezano uz natpise u tjedniku Nacional, radi se o još jednom u nizu netočnih i zavaravajućih članaka u kojem su informacije plasirane na način da sugeriraju postojanje nedopuštenih radnji, a koje ne postoje. Upoznat sam da su navedene “prepiske” već mjesecima u optjecaju u medijskom prostoru, te koliko mi je poznato, Hrvatske šume pojedinim medijima već su i dale odgovor s pojašnjenjem činjeničnog stanja.

Vezano za zapošljavanje Nike Dujmovića, prepiska između mene i g. Jakupčića datira od 30. rujna 2019. godine, a Niko Dujmović je zaposlen u Hrvatskim šumama, sukladno propisanom postupku i temeljem javnog natječaja iz srpnja 2018. Dakle, do zaposlenja je došlo više od godinu dana prije navedene prepiske, iz čega proizlazi da ona nije imala nikakav utjecaj na zasnivanje radnog odnosa g. Dujmovića.

Nacional

Pored toga, koliko mi je je poznato temeljem odgovora Hrvatskih šuma, g. Dujmović je ugovor na neodređeno dobio u drugoj polovici 2021., a to je gotovo dvije godine nakon prenesene “prepiske”, što jasno govori da navedena poruka nije imala utjecaj niti na dobivanje ugovora na neodređeno vrijeme.

Što se tiče spominjanja tvrtke Biomasa, s istom nemam nikakve poveznice, nije mi poznato čime se bavi, niti tko su ljudi zaposleni u navedenoj tvrtki. Vrlo vjerojatno se radilo o određenom prigovoru koji je tada upućen Vladi vezano uz postupanje (takvih prigovora dobivamo na dnevnoj bazi) te smo slučaj proslijedili Hrvatskim šumama. U vezi daljnjeg postupanja Hrvatskih šuma nismo imali nikakvu uputu kao ni utjecaj što je vidljivo i iz ove prepiske.

Vezano za zapošljavanje dotičnog Branka Filipetija, nemam utjecaj na sadržaj poruka koje mi upućuju druge osobe, a na koje pritom nisam niti odgovorio. Navedenu osobu ne poznajem”, napisao je Milić.

Izvor: n1/ Foto: n1

Izvorni autor: N1 Info

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.