Glasnović: Stazić nema pojma koliko branitelja ima… Nisu ga smetale stotine tisuća lažnih partizanskih penzija

27.11.2019. 12:15:00

Nakon kraće stanke, Hrvatski je sabor nastavio rad. Ova sjednica je posljednja redovna u ovoj godini. Sjednica je počela uobičajenim ‘aktualnim prijepodnevom’ za kojega će 40 zastupnika propitivati članove Vlade o najaktualnijim političkim, gospodarskim i inim temama.

SDP-ov Nenad Stazić rekao je da sinoćnji pregovori s predstavnicima sindikata nisu doveli ni do čega – štrajk se nastavlja, kaos se produljuje.

Jeste li razmislili o tome da prestanete silne milijarde davati Katoličkoj crkvi? Da konačno zaustavite neprestano povećanje broja branitelja i njihovih privilegija? Da spriječite predsjednicu Republike da dijeli okolo povlaštene mirovine kome hoće i kako hoće? I da novce prestanete slati u Hercegovinu? Možda biste tada imali dovoljno da ispunite zahtjeve onih koji uče djecu – pitao je Stazić premijera Plenkovića.

Nezavisni Željko Glasnović se umiješao i pozvao povredu poslovnika rekavši da su Stazićeve izjave o braniteljima skandalozne. – On nema pojma koliko branitelja ima… Nisu ga smetale stotine tisuća lažnih partizanskih penzija. To je sramota za hrvatski narod. On vodi rat protiv hrvatske države, taj karakter – rekao je Glasnović pa zaradio opomenu.

Zaista je nevjerojatno da vi u ovom kontekstu spominjete hrvatske branitelje. Ova Vlada je kroz svoj program i aktivnosti pokazala stalno kontinuirano poštovanje prema dignitetu Domovinskog rata, ispravila brojne nepravde prema braniteljima – rekao je Plenković, pa naveo da paket od 4 posto dodatka omogućuje nastavnicima da će već u veljači imati 5 posto, a u listopadu 10 posto veću plaću nego danas.

O kakvom kaosu govorite? Realnost. I to radi Vlada koja ima zdravi rast, koja se ne zadužuje na račun generacija koje dolaze iza nas – rekao je Plenković.

Stazić je rekao da su ispunili zahtjeve šatoraša pa ih više nema, ali da sada imaju ministra koji čita odgovor na postavljeno pitanje. – A tih istih šatoraša nema s učiteljima. Nisu se solidarizirali – rekao je Stazić, dodajući da učitelji masovno odbijaju sinoćnju ponudu.

– Vama je očito u interesu da ovaj problem ne riješi, da djeca ostanu neobrazovana, jer što su neobrazovanija, gluplja, primitivnija, to će lakše glasati za HDZ – rekao je Stazić, na što ga je predsjednik Sabora Gordan Jandroković pozvao da pripazi na rječnik.

Izvor: Kamenjar.com/PDN

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.