Glavaš otkrio što mu je Šeks rekao 2006 godine: ‘Vrijeme je da očerupam Sovu’

22.09.2023. 20:20:00

Nekada bliski suradnici u politici unutar HDZ-a za vrijeme Franje TuđmanaVladimir Šeks i Branimir Glavaš danas su na suprotnim stranama. Glavaš, koji tvrdi da je bio izložen pravnim i političkim progonima još od 2005. godine, sada javno kritizira Šeksa, optužujući ga za pokretanje sudskih postupaka protiv njega.

Sada je Glavaš na Facebooku poručio kako je došlo vrijeme da “očerupa sovu”.

“Sova” je 6.travnja 2006. meni poručio sa HDZ-ove preskonferencije iz Osijeka, kako će meni “odsjeći oba krila”. Danas ja “Sovi” ušari poručujem, kako je došlo vrijeme da “Sovu” potpuno očerupam”, napisao je Glavaš.

Na ratnoj nozi

Treba spomenuti da je Glavašu, bivšem županu Osječko-baranjske županije, osnivaču HDZ-a i ratnom zapovjedniku u Ministarstvu obrane, ponovljeno suđenje u slučajevima “garaža” i “selotejp” nastavljeno u listopadu 2021. godine, nakon što je Vrhovni sud u siječnju 2020. poništio odluku zagrebačkog Županijskog suda o odvajanju Glavaševog suđenja od postupka njegovih suoptuženika.

Nakon što je sud vratio suđenje na početak, Glavaš je postao aktivni korisnik Facebooka, s kojeg redovito šalje žestoke poruke i optužbe prema Šeksu i ostalim HDZ-ovcima.

U intervjuu za objektivno.hr Glavaš je pokušao objasniti odnos sa Šeksom i kako izgleda kad se danas sretnu na nekom događanju.

Ručak u Osijeku

“Ti odnosi su vrlo komplicirani i teško ih je nekomu objasniti. Naime, kada sam se vratio iz zatvora, na inicijativu zajedničkog prijatelja nekoliko puta smo se sastali i pokušali neke stvari raspraviti vezano uz moj pravosudni progon i njegovu involviranost u njega. Svaki put mi je lagao, ali usprkos tome, ja sam mu u jednom trenutku, nakon nekoliko susreta, bio prešao preko svega.

Kad je riječ o mojim trenutnim odnosima s Vladimirom Šeksom – oni nisu nikakvi. Krajem listopada prošle godine bili smo na zajedničkoj večeri s jednim društvom u Zagrebu, gdje mu se pred svima omaklo, u svim tim lažima, da je i sam ‘izlajo’ nešto čime je potpuno razotkrio svoju ulogu u mom progonu. Poslije smo bili na ručku u Osijeku 2. prosinca prošle godine, gdje se već u zraku osjetila jedna nelagoda i napetost. “, rekao je.

Izvor: dnevno.hr/Foto:Facebook

Izvorni autor: I.G.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.