GORE NEGO IKAD: EPIDEMIJA SE PONOVO RAZBUKTALA, glavni izvor “cajka” klubovi!

26.06.2020. 09:58:00

U Hrvatskoj je, prema neslužbenim informacijama N1 televizije, od jutros već potvrđeno novih 40-ak slučajeva zaraze koronavirusom, od čega je preko polovice u Zagrebu.

Sinoć je, pak, objavljeno kako u Zagrebu postoji 18 novih potvrđenih slučajeva i kako su izvor zaraze – narodnjački klubovi. Ta je brojka pridodana prethodno objavljenoj službenoj vijesti od 95 novozaraženih u Hrvatskoj tokom dana.

Znanstvenik prof. dr. Dragan Primorac, član Vladinog Znanstvenog savjeta za borbu protiv pandemije koronavirusa jutros je u HRT-ovoj emisiji “Dobro jutro Hrvatska” izjavio kako postoje gotovo sve indicije da je postojeća varijanta koronavirusa slabija. Primorac je rekao da danas puno više znamo o virusu i puno smo sigurniji kako se ponašati.

– Prema brojnim pokazateljima – naravno, liječnici su uvijek oprezni jer ne žele da se populacija opusti – imamo gotovo sve indicije da je postojeća varijanta virusa ipak slabija i da je znatno manji broj ljudi koji razvijaju teže komplikacije nego što je to bilo u periodu veljače, rekao je Primorac, navodeći kako je broj oboljelih na respiratorima u cijelom svijetu drastično smanjen.

– Naravno da nikome ne pada pamet, kad ima visoku temperaturu, da odlazi u kolektiv i širi bolest. Slično je s Covidom-19. Život mora ići naprijed, poručio je Primorac.

Rekao je i da nam je iznimno važno stanje u susjedstvu, te kako ipak sada ne treba zaustaviti ekonomiju i blokirati državu.

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.